Merhaba anne adayları, ben 15. haftalık hamileyim. Genel kontrollerde hicbir sorun gorunmezken, yaştan dolayı doktorum fetal dna testi yaptırmamı istedi.
2li, 3lu zaten yanlış cıkabiliyor yaptırma dedi bende onları yaptırmadım..
Direk fetal DNA yaptıralım dedi. Zaten ultrasonda bulgular normal bir sorun yok test de temiz gelecektir dedi. Biz de Panorama nıfty denen testi yaptırdık ve sonuc, yuksek risk Trizomi 21 (down sendromlu) cıktı. Oysa hic bir sorun yok gibiydi, birde benim ve eşimin daha once genetik taramaları da yapılmıştı hepsi normal ve temiz, ailede de herhangi bir hastalık yok..
Nasıl oyle cıkar diye şok yaşadık. Ama bunlarla pek ilgisi yok, embroyo bolunmesinden kaynaklı fazla bir kromozomdan oluşan bi durum.
Bu haberi aldığımızdan beri zor gunler geciriyoruz.
Kanda Fetal dna, (Panorama Nifty, Harmony vs. isimleri farklı olabilir) bu testleri yatırıp yanlış sonuc alan var mı? paylaşır mısınız lutfen yaşadıklarınızı..
Lutfen sorumu iyi okuyup ona gore yorum yapın. 2li, 3lu, 4lu tarama yaptırmadım, onları sormuyorum.. Yani benimde 2lide riskli cıktı ama saglıklı doğdu, veya benimde 3lu yapıldı risk cıktı ama sağlıklı dogdu diye yorumları zaten cok okudum ve doğrudur. Biliyorum onlar yanlış cıkabiliyor fazlasıyla.
Ben Fetal DNA veya Amniyosentez testi yapanların sonuclarının yorumlarını merak ediyorum.
Fetal DNA veya Amniyosentez yaptırıp yanlış cıkan ve sağlıklı doğuranlar ile ilgili net bir bilgiye rastlamadım. Dileğim belki vardır ve burdan ulaşır.
Yani benim sorum; fetal dna veya Amniyosentez yaptırıp bebeklerini kucaklarına alanlar, yaptığınız test doğrulanıp bebeğiniz testte yazıldığı gibi hasta mı doğdu, yoksa sağlıklı mı doğdu.
Bu testleri yaptırıp sonuclarının gerceklik payını ogrenmek..