Merhaba 31 haftalık hamileyim daha onceden kronik astım bronşitim var iki haftadır suren ciğerden oksuruğum vardı bir gece kanlı balgam geldi ertesi gun acil olarak doktora gittim kurşun ile ciğer filmi cekildi sonuc temizdi bacak ultrasonuna bakıldı damarlar da temizdi ama d-dimer 2300 cıktı her onleme karşı perfizyon ve tomografi cekinemediğim icin doktor sabah akşam 4000 oksapar kan sulandırıcı iğne verdi ve agumentin kullandım kanında boğaz veya sinuste damar catlamasından olabileceği soylendi 10 gun gecti kan hergun gunde bir veya iki kere gelmeye devam etti oksuruğum azaldı ama yoğun oksurduğumde kan geliyor zaten boğaz ağrısı ile antibiyotik bitmişti ama oksuruğum gecmedi tekrar gittim yune d - dimer bakıldı ve 2674 olmuştu doktor bacak damarları temiz hamile olduğun icin bu kadar yuksektir onlemimizi aldık zaten dedi ve agumentine yeniden başlattı ve oksapara doğuma kadar devam edeceğim size sormak istediğim cok korkuyorum d-dimer yuksekliği tek başına anlamlımıdır başka bir şikayetim yok cunku nabzım yuksek 120 lerde ama nefes darlığı ve hamilelik son donemdeyim diye duşunuyor doktorum ve gelen kanı boğaz da Kılcal damar catlaması olarak değerlendiriyor ve bebeğe giden kan akışı da gayet guzel damarlara bakıldığında tekrar d-dimer baktırdığımda yukselirse ne yapmam gerekir korkmamı gerektirecek bir durum var mı veya sebebi ne olabilir boyle bir durum yaşayan var mı aranızda