melisa cayı
melisa cayının faydaları
melisa cayı neye iyi gelir

Alternatif tıp her gecen gun ulkemizde daha da cok benimsenmeye ve kabul edilmeye başlanıyor melekler. E, doğal olanı da bu, sonucta tum ilaclar doğadan gelen maddelerle yapılmıyor mu? Ancak şu da bir gercek ki, faydalı diye her bitkiyi fazla tuketmeknin de cok buyuk zararları olabiliyor. Bu sebeple doktorunuza danışmadan kulaktan dolma bilgilerle bu takviyeleri almayın diyoruz ve bu makalemizin konusu olan melisa cayının faydaları neymiş Prof.Dr.İbrahim Saracoğlu'ndan oğreniyoruz..

Prof. Dr. İbrahim Saracoğlu rahatlamak ve gerginlikten kurtulmak icin melisa cayı tavsiye ediyor. Ayrıca goz tansiyonu icin domates kurune ek olarak melisa kuru oneriyor. Melisa Cayının kalp spazmına karşı onleyici, ostrojen hormonu yukseltici, idrar yolları enfeksiyonu şikayeti olanlar icin onleyici, yaraların hızlı kapanmasını sağlayıcı ozelliklerinden bahsediyor.

Rahatlatıcı bitki cayı arayanlar, Melisa cayınıda bulunan pek cok rahatlatıcı-gevşetici etkin maddeler olduğunu bilmelidirler. Yudum yudum melisa cayı ictiğinizde, ictiğiniz an rahatlamaya başlarsınız. Melisa cayını ictikten beş-on dakika sonra gerginliğiniz ucup gidecektir.

Kronik idrar yolları enfeksiyonu sorunu olanlar icin İbrahim Saracoğlu melisa cayının mukemmel bir onleyici olduğunu soyluyor.

Ağnızınızdan coğunlukla “kalbim sıkışıyor” ya da “sol yanımda tam kalbimin olduğu yerde ve dışa doğru adeta kasılma veya gerilme hissediyorum” diye kendisin ifade edenlere, İbrahim Saracoğlu melissa cayı icmelerini tavsiye ediyor. Ciddi bir rahatsızlık olduğu icin hekime gitmenizi tavsiye ediyor. Ciddi şikayetiniz yok ise hazırlayacağınız bir melisa cayı kalp uzerindeki gerilmiş kasları kısa surede gevşetecektir

Kalp spazmı gecirme riskiniz varsa, İbrahim Saracoğlu bir ay boyunca gunde iki kez melissa cayı icmelerini tavsiye ediyor.

Yaraların hızlı bir şekilde kapanması icin melisa cayının ciddi bir faydası vardır.

İbraihm saracoğlu 35 yaşın altındakilere, goz tansiyonu şikayeti icin sadece melisa kuru tavsiye ediyor. Yoksa domates kuruyle beraber kullanmanızda fayda vardır.