TTTS--Tek yumurta ikizlerimden biri melek oldu 😔
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- TTTS--Tek yumurta ikizlerimden biri melek oldu 😔
-
27-09-2022, 04:27:13Hepinize merhaba, ben sizlerle hikayemi paylaşmak icin yazıyorum. Monokoryonik diamniyotik tek yumurta ikiz gebeliğin en buyuk riski olan lanet olası sendrom ikizden ikize transfuzyon sendromu Benim hamileliğimi zindana cevirdi. En buyuk korkumdu ve kotuyu cağırdım başıma geldi. 13.haftada aralarındaki gelişim farkı ve su farkı ile tanı koyuldu. Tek yerden besledikleri icin aralarındaki damarlar sebebiyle Biri cok gelişirken biri geri kaldı biri birinin kanıyla besleniyordu cunku. Kucukte su cok cok az buyukte de tam tersine cok fazlaydı. Caresi vardı lazerle aralarımdaki damarlar kapatılabiliyordu. Ama evre 1 de takip gerekiyordu. Balıkesirden İstanbula gittik hep, haftalık olarak takip edildim. Bir suru risk vardı kucuğun kalbi aniden durabilir diğerine de ani tansiyon duşukluğu ile zarar verebilirdi, kucuğun kordonu kapatıp diğerini kurtaralım ddiler kabul etmedik Rabbime sığındım sadece dua ettim sabrettim, 21.haftaya kadar sıkı takip ile evre1 de ilerledi. Bi anda evre 3 oldu yani akımı boxuldu ve acil lazer ameliyatı oldum. Aralarındaki ortak damarlar kapatıldı anne karnına giren ince Bi mille ve kamerayla. Maddi acıdan cok zorlandık bu surecte, tek istediğimiz kurtulmasıydı. Ama olmadı 3 hafta sonra kalbi durdu miniğimin. Rabbim bu vebali bize bırakmadı kendi aldı yanına. Lazer olduğum icin de cok şukur ki diğerine zarar vermedi. Diğer bebeğimle 30.haftadayım Rabbime şukrediyorum onu bana bağışladığı icin. Cok ağır TTTS vakası oldu benimkisi. Genelde lazer ameliyatı ile kurtulan bir suru ikiz var ama bizim durumun tek farkı sıkışmış durumda kaldı beslenemedi. İşte boyle benim hikayem. Sizlerin de aranızda bu durumdan korkan varsa tek tavsiyem korkularınızı atın kenara hamileliğin tadını cıkarın araştırmayın konuşmayın bu konudan, kotuyu cağırmayın. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın.