Merhaba arkadaşlar.

Vergi Dairesi'nden 193 Sayılı Kanun'un Mukerrer 20/B Maddesi kapsamında İstisna Belgesi aldıktan sonra bircok bankaya hesap acılışı icin muracaat ettim. Maalesef bircok banka ya alt yapılarının henuz hazır olmadığını ya da alt yapıları hazır olsa da şubeler bu konuda herhangi bir bilgilerinin olmadıklarını iletti. Bazı arkadaşlar hesap acılışları hemen yaptırmış fakat işlemi yapan şube bilgilerini iletmedikleri icin gidip bu işlemleri yapmış, tecrubeli bir şubeye denk gelemedim.

En nihayetinde aşağıdaki şubede banka hesabını actırabildim. İhtiyacınız olursa, benim gibi o şubeden bu şubeye dolaşmamak icin şube yetkilisinden de izin alarak tum ayrıntıları paylaşıyorum:

1) Oncelikle hesap actırmaya giderken yanınızda mutlaka Vergi Dairesi'nden almış olduğunuz "İstisna Belgesi" ve kimliğiniz olmalı. "İstisna Belgesi" yanınızda olmadan, taranıp sisteme yuklenmeden hesap acılışı yapılamıyor. Bana vergi kimlik numaramı da sordular (kesin olarak gerekli olmayabilir). Vergi kimlik numaranızı da İnteraktif Vergi Dairesi'nden bakarak bir yere not ederek gitmeniz iyi olabilir. Soz konusu hesabın acılışı mutlaka şubeden yapılıyor, internet uzerinden acılamıyor.

2) Hesabı actırdığım banka, şube bilgileri ve diğer bilgiler aşağıdaki şekilde:

Banka: Turkiye İş Bankası A.Ş.
Şube: Bahcelievler / İstanbul Şubesi (Şube No: 1081).
Adres: Bahcelievler Mah. İzzettin Calışlar Cad. No: 18 Bahcelievler / İstanbul.

3. Kat Ticari Bolum'e cıkmalısınız.
Yapmanız Gereken İşlem: "Dijital İşim Hesabı" acılışı.
(Girişte sıra numarası veren guvenlik gorevlisine 3. Kat Ticari Bolumde "Dijital İşim Hesabı" actırmak istiyorum demelisiniz).

Goruşmeniz gereken şube yetkilisi:
Eda Tufekci Hanım
Muşteri İlişkileri Yoneticisi
Tel: 0212 575 06 79 / 2301

3) İstisna belgeniz taranarak siteme yukleniyor. İşlemler 5 dk. kadar suruyor. Acılan hesabı Google'a ekledim. Bugun doğrulama odemesi geldi ve otomatik olarak %15 vergi kesildi.

4) Sonrasında acılan bu hesap bilgilerini, 30 gun icerisinde istisna belgesini almış olduğunuz Vergi Dairesi'ne İnteraktif Vergi Dairesi sistemi uzerindeki matbu dilekce ile ya da yine İnteraktif Vergi Dairesi uzerinden aşağıdaki gibi bir genel dilekce ile bildirmeniz şart. Ben dilekceye internet bankacılığından indirdiğim hesap acılış dekontunu da ekledim (hesap acılış dekontunu eklemeniz şart değil, eklemek istemezseniz parantez icerisindeki cumleyi silebilirsiniz):

---------

193 Sayılı Kanun'un Mukerrer 20/B Maddesi kapsamında istisna edilen faaliyetlerle ilgili, tarafıma dairenizce verilen "Sayı: XXX", "Konu: XX", XX.XX.XXXX tarihli "İstisna Belgesi" ile actırmış olduğum, soz konusu kanun maddesi kapsamında hasılatın tahsil edileceği banka hesap bilgileri (ekte iletmiş olduğum hesap acılış dekontu uzerinde de yer aldığı uzere) aşağıdaki şekildedir:

* Banka: T. İş Bankası A.Ş.
* Şube: 1081 - BAHCELİEVLER/İSTANBUL
* IBAN: TRXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XX
* Hesap Acılış Tarihi: XX/XX/XXXX

---------