Genetik-tum ekzom dizilemi ACiL YARDIM !OKUYUN LUTFEN
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Genetik-tum ekzom dizilemi ACiL YARDIM !OKUYUN LUTFEN
-
27-09-2022, 04:00:48Anneler,anne adayları ve hanımlar hikayem biraz uzun oncelikle herkese sağlıklı gunler dilerim. Ben 2015 senesinde ilk hamileliğim de bebeğime 4. Ayda enfolsel ve onfolosel teşhisi konulup yaşamla bağdaşmadığı icin sonlandırıldı.karın duvarı acık Ensee ’de şişlik ve kalp gobek hizasında idi.goğus kafesi dışında idi organlar... aynı zamanda pcos lu olduğum icin gec gebe kalıyorum. 2016 senesinde rahim kalp şeklinde ve perde var diye histereskopi ve laproskopi oldum. İkinci gebeliğimi riske atmamak icin ameliyat oldum.. 2017 ekim ayında hamile olduğumu oğrendim bu sefer herşey guzel olacak derken 14. Haftamda su azalması başladı. Buraya cok yazmıştım belki beni hatırlayanlar olur. Su azlığı dıştan değil icerden bebekten kaynaklanıyor dediler. Kromozom bozukluğu dediler. 16. Haftamda hic su kalmadığı icin amniosentez bile yapmadılar . Cvs yani bebeğin plesantasın dan doku aldılar. Boylece bebeğimin hem cinsiyetini hem de kromozom bozukluklarını taşımadığını oğrendim . Umutlandık cunku su dışarı gelmiyordu belki ilerleyen zamanlarda su artar dedim ve oylede oldu azalma durdu sabit kaldı suyu 20. Haftamıza kadar ama hala su cok azdı. Bu arada kol ve bacaklar kısa dediler . Kardiyomegali kalp buyumesi var dendi.. Ankara ’da bircok Prof Perinatolog a gittim hepsi kromozom genetik dediler ama testler hep temiz cıktı . 21. Haftamda kızımın kalbi durdu normal Doğumla aldılar capa tıp fakultesinde. Eşi duşmeyince kuretaj yaptılar anestezisiz !!!!cok cok zordu hala kendimi toparlayamadın. Cektiğim acılar yetmiyormuş gibi.. bebeği alıp genetiğe goturduk major birşey bulunmadı. Array yani mikroskopla gorunmeyen sendromlar araştırıldı bebekte oda temiz .. eşim ve benim kromozomlarımıza bakıldı onlarda temiz !!!Bu arada eşimle akrabalığı bırakın farklı memleketlerdeniz.. Tum herşey temiz olmasına rağmen bize hala genetik diyorlar .. iskelet displazisi hastalığından şupheli capa.. fakat ilk bebek ve ikinci bebek problemleri farklı .. Tanı koymadan 3. Bebeği yapmayın diyorlar. Kan pıhtılaşma testlerim heniz cıkmadı fakat pıhtılaşma dusuğe sebep olur anormaliye sebebiyet vermez diyorlar .. şimdi TEK GEN hastalığı uzerinde duruyorlar bizden ekzom taraması istediler Turkiye de Yok. Maliyetli bir test !!! Allah aşkına boyle birşey başına gelen var mı ?? Beni mi buldu bu ? Benim sağlıklı bebeğim olmayacak mı ? Herkes bi iki sene dinlen kendine gel diyor ama ust uste kayıp yaşayınca daha buyuk ve arzu ile istiyor insan bebeği olmasını.. Tum kromozom testleri temiz cıkıp ekzom yaptıran var mı ?? Yada ekzom testinde birşey cıkan ?? Nerede yapıldı ? Ben miyim gercekten tek başına ? Yanlız mıyom ? İnterneten boyle bir durum başına gelen var mı burada hic okumadım bile. Akraba olup sağlılklı cocuğu olanlar varken cok gucume gidiyor.. 3 senedir hastanelerdeyiz tum testler temiz cıkmasına rağmen hala ısrarla genetik diyorlar . Cesaretim Yok artık umudum tukendi. Lutfen ekzom testi yaptıran varsa Benimle iletişime gecsin veya ust uste sorunlu gebelik gecirenler ust uste Anomalili bebeği olanlar .. lutfen iletişime gecelim . Birbirimize belki destek moral Oluruz .. lutfen okumadan gecmeyin belki bi faydanız olur belki duyduğunuz birşey vardır . Bu konuda cok yanlız kaldım... hepinize sevgiler..