Herkese merhaba, yaşım 26. ikinci cocuğuma hamileyim. İlk cocuğumuzda cok sağlıklı bir hamilelik sureci gecirdim. Her şey sorunsuzdu, normal doğum oldu. Şuan ise 14 haftalık hamileyim. 12. haftamda ikili test yaptırdım. Ultrasonda ense kalınlığı 3.7 olculdu. Burun kemiği var ve kan testlerimiz de iyi değerlerde cıktı. Fakat Butun doktorlar ense kalınlığı 3.5 uzerinde olduğu takdirde direkt olarak CVS (Bebeğin kordonunun başladığı yerden iğne ile hucre almak ) ya da Amniyosentez (bebeğin icinde bulunduğu sıvıdan iğne ile ornek almak ) oneriyorlar. (Sanki diğer parametrelerin hic bir onemi yokmuş gibi davranıyorlar) Eşimle CVS icin gun aldık. Cunku erken haftalarda sadece CVS yapılabiliyor. Prof. bir perinatoloğa gittik orada da genel tarama yapıldı ve sadece ense kalınlığı 3.7 cıktı bunun dışındaki butun her şey normal cıktı. ve CVS yaptırmak icin gittiğimiz bebeğin pozisyonu CVS işlemi icin uygun olmadığı icin ne yaparsak yapalım işlemi gercekleştiremedi. Hatta ilk defa bir işlemi yapmaktan vazgectim dedi doktor. ( Aslında ben bu durumu bebeğimiz '' benim keyfim yerinde bana dokunmayın'' demiş olabilir diye yorumluyorum. ) ve doktorumuz bunu mecburen 3 hafta sonrasına amniyosenteze cevireceğiz dedi. Fakat biz oradan ayrıldıktan sonra icimizdeki şuphe ile duramıyorduk. Hem 3 hafta sonrasını bekleyeceğiz hem de amniyosentezin sonucunun gelmesi icin yine yaklaşık 3 hafta daha.. Biz de hemen aynı gun icinde Duzen laboratuvara gidip NIFTY test yaptırdık. 5 gun sonra sonucumuz cok şukur ki temiz olarak geldi. Şimdi ise once Allah'ıma sonra %99 guvenirliği olan bu teste guvenmek istiyoruz. Aldırmak gibi bir duşuncemiz olmadığı icin amniyosentez yaptırmaktan vazgectik.
Sizlerden ense kalınlığı yuksek olup, sağlıklı doğum yapanlarınız varsa bunu duymaya cok ihtiyacımız var. Biliyorum bizler gibi bir cok ornek var ama yaşamayan insan bilemiyor. İnşAllah herkesin bebeği sağ sağlim, sağlıklı bir şekilde dunyaya gelir. Bir de nifty testinin %99 luk doğruluk oranı icimize biraz su serpti. Evet bu bir tanı testi değil fakat %99 doğruluk oranı gercekten cok buyuk bir oran. Ustelik Fetal dna yaptırdığımız zaman benim kanımda %8.4 oranında bebeğe ait kan hucresi bulunmuş. Doktorlar bebeği ait hucre yuzdesi guzel olunca sonucların daha guvenilir olduğunu soyluyor.