Birilerine ışık tutar belki diye paylaşmak istedim . 3ay once kurtaj oldum bebegımın kalp atışı duyulamamıstı.O zamandan bu yana denıyorum henuz hamıle degılım.Ben de bu sırada boş beklemeyeyım dedim kendime bir gebeliğe hazırlık listesi yaptım :
1. fsh, ,tsh,lh,prolaktin gibi hormon testlerımı yaptırdım .Doktorum muayene ettikten sonra Amh a gerek olmadığını her seyin yolunda olduğunu soyledi ama ben ısrarla Amh da yaptırdım hazır gştmısken .bu testlerden bazılarıNın ozellıkle Amh reglin 2ya da 3gunu yapılmasını gerekıyor .tum testlerim ozel hastanede dr muayenesi dahil 750lira tuttu ,bunlardan en pahalısı da Amh 300 civarı tek basına (Eylul 2020 )
2.saglık ocağında smear ve Hpv testi yaptırdım ucretsiz
3.arastırma hastanesinde ucretsiz olarak eşimle beraber kromozom analizi Yaptırdık.İlaveten ben pıhtılaşma sorunum var mı gormek adına phtılasma testı yaptırdım .
4.Sogan kuru yapmıştım hamıle kaldığımda daha once .bu ay rahim filmine gıdecegım ıcın ona ara verdım ,yapmadım bu ay yanısıra her gun incir yiyorum 3tane.sabah da bal tarcın corekotu karışımı hazırlayıp yiyorum .(Daha hamile kalamadan 3ayda 10 kg aldım bu arada ).Esime de kecıboynuzu tozunu sute koyup ıcırıyorum .
5.Ve son olarak gelelım hsg rahim filmine .hsg sonrası hamıle kalan cok olmuş ben de şansımı deneyeyim dedim Nasılsa lazım diye duşundum ;en fazla 2aya tup Bebek ’e gıdecegım olmazsa .Epey aratsırıdm acı eşiğim cok dusuk .hem buradan hem de bizzat tecrube etmıs arkadaslarımdan.İbreler Şişli ecomarı ve ozellikle Cevat beyi gosteriyordu .Gece hsg duşunmekten ruyamda hsg cekıldım ve tuplerim kapalı ıdı cok kotu bir gece gecirdim. cevat beyin adını o kadar cok yerde okudum ki aklıma acaba reklam mı fake hesaplarla kendılerı mi yazıyorlar diye de duşundum .bu adam gercek arkadaşlar .korkulacak zerre bir şey yok .ilac rahme ulaşınca adet olacakmış bir agrı hepsı bu,bu kadar yani sonucu yarım saat ıcınde aldım ,dr a butun sorularımı rahatca sorabıldım .ekım 2020 ucret 750 TL .sonuc tuplerım acık ama minimal yapısıklıklarım varmış ,ama gebeliğe engel degılmıs.Bakalım hsg ıse yarayacak mı ,Benzer şeyler yaşayan arkadaşlar gelın azıcık dertleşelim sizler neler yaptınız kalın sağlıcakla .