Hikayemi anlatayım beni zaten sadece siz anlarsınız. 2015 yılında evlendik. 28 yaşındaydım evlendiğimde. Borclar harclar derken 2 yıl erteledik cocuk sahibi olmayı. Tabi ben evlenmeden once ,sonra kadın doğuma kontrollere gitmiştim. Şukur herşey iyi dedi doktor. Benim kafam rahat tabi. Ne zaman istersem olur cocuğum kafasındayım. 2017 bahar aylarında yavaştan başlayalım dedik. Neyse 9 ay gecti olmadı. Ben boş durmadım bu arada ovulasyon testleri aldım onlarla takip yaptım yine yok. Bende bir panik havası. Sonra doktora gittim eşimi de aldım tabi. Testler kontroller şukur

ikimizde de sıkıntı yok. Ama benim kafam neden rahat değil ki. Gecmiyor panik havası. Sonra doktorum yumurta takibi yapalım dedi. Muayenede adet sonrası oluşabilen kistlerden buldu. 1 ay doğum kontrol hapı kullandım. Sonra adetimde gittim şukur tertemiz. Takibe başladı doktorum. Yumurtam sağlıkla buyudu. Catlatma iğnesi oldum. O ay da denedik yine umutsuzluk. Bu esnada etrafımda ay denemeye başladık diyen hamile kalıyor. Sayıları arttıkca artıyor bana inat gibi. Allah hepsinin sağlıkla kucAğına almak nasip etsin diye dualarımı eksik etmedim tabiki. Sonra doktorum ilacla buyutelim yumurtaları oyle deneyelim dedi. O ay oyle gecti. Tabi bir yıl oldu bekliyoruz. Sonra yine takip catlatma sonrası husran. Sonra tuplere baktırayım dedim. Bu esnada tabi harıl harıl kk okuyorum. Araştırıyorum bir umut arıyorum. Tuplere baktırdım şukur o da temiz. Sonraki ay doktorum aşılamadan bahsetti. Tamam dedim. Beklemek yormaya coktan başladı tabi. O ay aşılama yaptırdık. Eşim acayip umutlu. Dedik oldu bu sefer. Hem ramazan ayıydı hem cuma gunuydu. Cok umut dolduk. O ay adet oluca eşimle ikimizde yıkıldık. Bundan sonrası her ay adet donemleri kara bulutlar. Goz yaşları. Doktordan soğudum. Gitmeme kararı aldım. Kendi kendime kahrolmalara devam. Normalde enerjik, hayat dolu olan ben gitti yerine sessiz, karamsar, hayattan zevk almayan bir kadın geldi. Kocamı da mahvediyorum tabi bu halimle. Bir kac ay boyle gecti. Sonra tup bebek yaptıran arkadaşlarımla goruştum. Dinledim. Onların tup bebek icin sebepleri vardı. Ama ben herşey normal olsada yaptıracaktım tup bebek. Sonucta 1 yılı coktan gecti beklemem. Ama buyuk sorun paramız yok. Neyse once doktorla tanışmak icin randevu aldım. Profesordu kendisi. Sağ olsun cok iyi bir doktordu. O da bir sıkıntı gozukmuyor. Kendinizi hazır hissettiğinizde yapalım tup bebek dedi. Tabi paramız hazır değil diyemedik. 6 ayda para biriktirdik. Bu esnada kk tup bebek konularını resmen ezberledim. Surec sonucta stresli bir surec. Calışıyorumda. Ara ara izin almak lazım. Arkadaşlarıma da soylemek istemiyorum. Sonucta hep soracaklar zaten stresliyim. Neyse başladık para biriktirmeye. Bu esnada soğan kurleri, incir kurleri, hayıt tohumu cayları vs. Ama bende hala birşey yok. Etrafımda hamile sayısı 10 u bulmuştur. Saymayı bırakmıştım. Hepsi doğurmaya başlamıştı. Ben bebek sevmelere gidiyorum. Hep bana da nasip et Allahım diyerek. Sağ olsun onlarda bildiklerinden istediğimi her doğuma giren dua ediyor bana. Bu arada duzenli meryem suresi okudum. Eşim ben annem babam. Herkes seferber. Tesbihler cekmeye devam. Otobuste, yolda her yerde tesbih cekiyorum. Telefona indirdim zikirmatik. Aylar geciyor para yavaştan birikiyor bende hala tık yok. Neyse artık 2. Yılın icine gireceğimiz ocak ayı icin aradım doktorumu adet olunca arayın hemen işlemler icin randevu oluştururuz dedi. Ben adet bekliyorum ki bazen 33 bazen 35 bazen 37 gune bir adet oluyorum. O ay heyecanla adet bekliyorum ki bebişime adım atayım. 35. Gun oldu hala adet olmadım. Goğuslerim şişti ama her adetten once şişer sonra iner adet olurum. O ay inmedi umutlanmak istemiyorum tabii. Sonra goğsumde damarların belirgin olduğunu hissettim acaba mı dedim. Eşime soyledim. O sen her ay kendini hamilel zannediyorsun bence yine oyle dedi. Ellerim ayaklarım titriyor hatta dişlerim sızlıyor. Acaba mı diyorum. Neyse uyku tutmadı. Gezinirken gecen seneden kalan gebelik testi vardı onu buldum. Hemen yaptım. Cift cizgi. 2 yıldır gormek istediğim. Ağlıyorum deli gibi. Saat sabahın 5i. Eşimi kaldırdım ağladığımı gorunce adet oldum sanmış teselli ediyor beni. Sonra gosterdim bozuktur bu test dedi. Hemen hastaneye gidelim dedim. Sabahın korunde kan testi icin hastaneye gittik.1 saat sonucları bekledik ve sonuc POZİTİF. Duygularımı anlatmanın bir tarifi yok. Sonsuz şukur yaradana. Neyse aşırı uzattım ama sizler umudunuzu kaybetmeyin diye uzunca anlattım. Şu an 18+3 gunluk kızım. İnş sağlıkla gelir. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. İnanın her duamda benimle aynı şeyleri yaşayan tanıdığım tanımadığım herkese dua

ediyorum. Allah cok buyuk ol der ve olur.