Ebegumeci nedir
Ebegumecinin Faydaları nelerdir
Şifalı Bitkilerden Ebegumeci ve Ozellikleri

Alternatif tıp tedavisinde kullanılan bitkilerden ebegumeci bitkisi ile ilgili bilgiler veriyoruz sizlere melekler

Ebegumecini herkes bilirmi bilmiyorum gerci benimde cok iyi bildiğim soylenemez ama annem hep bahseder ebegumecinin faydalarından eskilerden beri akıllarına kalmış bu bilgiler goruyorum ki pekde yanılmamışlar şimdi sizlere ebegumecinin faydaları ve yararlarını anlatan bir yazı sunuyorum.Hep birlikte oğrenelim ebegumecinin yararlarını nelere iyi geldiğini.

Ebegumeci Malva Vulgaris cit yol ve eski duvar kıyılarında harabeliklerde ama yalnızca insanların yaşadıkları yerlerin cok yakınlarında yetişir

Buyuk yapraklı ebegumeci Malva Grandfolia ve oteki değişik cinsleri Malva Sp genellikle cicek ve sebze bahcelerinde yetişir

Anadoluda 8 Malva turu yetişmekte olup bunların cicek ve yaprakları bir ayrım yapılmaksızın Ebegumeci olarak kullanılmaktadır

Bitki ebemgumeci develangır develik devetabanı ebekomec gaba eligumec pacık ve ilmik isimleriyle de anılmaktadır

Bitkinin uzun saplarının ucundaki yapraklar yuvarlak ve centiklidir

Acık pembeden eflatun rengine kadar değişebilen renkte cicek acarlar

Bir de yuvarlak meyvesi vardır Cicekleri yaprakları ve sapları Hazirandan Eylule kadar toplanabilir

Musilaj ucucu yağ tanen malvidin malvin gossypin3 sulfat icerir

Protein ve C vitamini deposudur

Mukoza koruyucu iltihap onleyici ve balgam sokturucu etkileri vardır