Herkese merhabalar ben Omer AYDINOĞLU bu yazımda sizlere bircok alanda coini olanların hesaplarını nasıl guvene alabileceklerini anlatacağım.

Malumunuz bazılarımız (bende dahil olmak uzere) bircok alanda yatırım yapıyor. Sadece bir coine yatırım yapmak yerine bircok coine yatırım yapabiliyoruz. Bu durumda aldığımız coinleri nasıl koruruz sorusu aklımıza geliyor. Coinler icin şifre guvenliği onemli cunku her coinin cuzdan şifresini aynı yaparsak hacklenen borsalardan diğer cuzdanlarımız denenebilir. Bunu onlemek icin de aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

İlk yapmamız gereken KeePass adlı uygulamayı indirmeliyiz. Buraya tıklayarak sayfaya gidebilirsiniz.

İndirdikten sonra uygulamayı standart kurulum ile kuruyoruz.

Sonrasında dilini turkce yapmak icin buraya tıklayarak dil paketleri sayfasına gidin.

Kendi surumunuze gore dil paketinizi indirin ve programın kuruluğu olduğu dizinde languages dizinine atın.

Sonrasında aşağıdaki resimdeki adımları izleyerek dili turkce yapabilirsiniz. Sonrasında program yeniden acılacak.

Dili turkce yapmak icin gorunum sekmesinden dili değiştir seceneğine tıklamamız gerekiyor ben daha once yaptığım icin turkce yazıyor ancak siz sıralamasından anlayabilirsiniz.

Dil paketini programın kurulu olduğu alandaki Languages klasorune attıysanız burada Turkce dil paketi zaten cıkacaktır tek yapmanız gerken ustune tıklamak sonrasında uyarı verecek ve programı yeniden başlatacaktır.

Sıradaki işlem programda saklayacağınız şifreleriniz icin bir veritabanı oluşturmak.

Dosya menusunden yeni butonuna basmanız gerekli.

Sonrasında cıkan uyarıya tamam demeliyiz.

Sonrasında veritabanı adınızı duzgun bir bicimde yazmalısınız.

Veritabanınızın da bir şifresi olmalı boylece programa girenler doğruca bir şifre kullanmadan sizin tum şifrelerinize erişemeyeceklerdir. Benim onerim buraya tıklayarak password generator yani şifre oluşturucu websitesine gitmeniz ve 16 yada daha fazla karakterli bir şifre oluşturarak bu veritabanı şifrenizi girmektir. Ancak unutmayın o şifreyi unutursanız hicbir şifrenizi goremezsiniz. Bu yuzden onuda not almayı unutmayın.

Sonrasında gelen pencereye tamam diyerek veritabanı oluşturma işlemimizi bitiriyoruz.

https://i.hizliresim.com/nOr79N.jpg

Sonrasında gelen ekranda kendi klasor duzenlemelerimizi yaptıktan ve default yani varsayılan olarak gelen şifre ve kullanıcı adlarını sildikten sonra yeni parola eklemeye.

Anahtar simgesine tıklayarak actığımız ekrandaki formu kendi şifre bilgilerimize gore doldurarak kaydete basıyoruz.

Sonrasında eklenen kayıtta kullanıcı adına cift tıkladığınızda kullanıcı adınız 12 saniye boyunca kopyalanacaktır aynı şekilde şifreniz de oyle

Goruşlerinizi yorum yapmayı unutmayın. Umarım işinize yaramıştır. Benim onerim her bir coin hesabınız icin ayrı bir şifre yapmanız bunuda password generator websitesi ile yaparsanız cok guvenli bir şifreleme sisteminiz olmuş olur.

İyi Forumlar...

Kaynak: https://www.btcfrm.com/cuzdanlar/106...guvenligi.html