Herkese merhabaa oncelikle bir gun bu yazıyı yazabilecek miyim diye o kadar merak ediyordum ki şukur nasip etti rabbim.
27 aylık evliyim ve ortalama evlendikten 1-2 ay sonra cocuk istemeye başladık. Bende regl duzensizliği vardı. Neredeyse yılda bir ya da 2 kez kendiliğimden adet goruyordum. Cogunlukla adet sokturucu kullanıyordum. Ve bu durum beni cok korkutuyordu herkes saat gibi tıkır tıkır olurken bunu benim olabilmem icin ilac
Kullanmak zorunda olmam bile hic anne olamayacağım sanırım duygusuna itiyordu beni.
1.5 aylık evliyken doktora gittim regl duzensizliği icin DR. Ender Aydınhan avcılarda ozel kliniği var. Yani tum felaketlerin baslangıcı bu doktor diyebilirim. Hasta psikolojisinden asla anlamayan insanı olumsuzluklar cukuruna iten biri kendisi. Oyle ki kendisini regl duzensizlği icin gittiğim halde kendimi bir anda inferlitede bulmama sebep oldu kendisi. Son randevumuzda eşimde yanımda reglin 3. Gunu yumurtalıklarıma bakarken bir anda suratı duştu kendisinin ve ağzından cıkan ilk cumle morelim bozuldu oldu. Biz nedir ne değildir diye sorarken eşimle kızım sen inferliteye git ben sana bir şey yapamam dedi. İlac versem bile yumurtaların buyumez dedi. Eşimde bende yıkıldık. Ordan ayrıldıktan sonra gunlerce aylarca ağladım. Sonra biri bizi bi doktora yonlendirdi. Gittik hemen klomen verdi fayda etmedi. Aradan zaman gecmeden 2x kullanmamı istedi kullandım yine fayda etmedi bu sefer 3x kullanmamı istedi kullandım yine yine yine etmedi. Bu arada bu klomen beni resmen intiharın eşiğine getirdi duygu durumumu o kadar yerle bir ettiki eşim of dese ağlıyorum sacma salak şeylere kavga cıkarıyordum. Yine yumurta buyumedi ve benim 4 adet kullanmamı istedi 1 gunde. Ordan tamam diye cıktım ama eşime yolda hayır kullanmayacağım artık fayda etmiyor gormuyor mu bu ilaclar beni mahvetti gitmeyeceğim o doktora dedim ve bir daha gitmedim. Sonra bakırkoy inferliteden randevu aldık ve gittim. İlk randevumda Prof Celal yola vardı ve asistanların yanındaydı kendisine tum durumları anlattım ve ilk kullandığı cumlu senin cocuğun olur ve sen kilolu değilsin sana klomen olmaz dedi. Sana femara olur dedi. Gitmemi evliliğimin 1 yılı aşınca gelmemi istedi. 1 yıl oldu ve gittim celal hocayı bir daha hic gormedim hep yeni yeni asistanlar her gidişimde farklı kişiiler femara yaradı bana yumurtam gelişti ovitrellede kullandım ama surecte bir kopukluk oldu hep sağlıklı bir şekilde yumurta takibim yapılmadı ve 2. Gidişimde aşılama ister misin diye sorduklarında evet dedim ve aşılama yaptılar ama o anda anladım aslında olmayacagını cunku yapan asistan doktor yarım saat bir şeyi takmakla cebelleşti. Ve zaten tutmadı ve regl oldum. Ve bir daha da bakırkoye gitmedim. Ve sonra 1 sene ara verdim cok kotuydum cunku kendimi toparlamam lazımdı ilaclar bana 12 kilo aldırmıştı. Bu arada yukarı da belirtmedim ama hormon testlerim gayet iyiydi tuplerimde oyle tek sıkıntım yumurtam gelişmiyordu. Pcos dediler. Vee 2021 eylul ayında hayatımın domtoruyla karşılaşana kadardı herşey. Dr. Turkan Mutafoğlu o kadar olumsuz doktor deneyimimden sonra kendisi bana ilac gibi geldi hatta coğu zaman keşke ablam kuzenim ailemden biri olsaydı keşke de omrumce goruşmek durumunda olsaydım diye ic gecirdim. İlk randevumda tum başımdan gecenleri anlattım ve yanlış zamanda yanlış tedavilere maruz kaldığımı soyledi kendisi cok haklıydı. Ben o kadar pes etmiştim ki direkt tup bebek istediğimi illettim kendisine ve o da benim durumumda birinin direkt tup bebeğe basvurmasının doğru olmadığını tane tane acıklayarak anlattı. Siz sormadan aklınızdaki tum soruları cevaplıyor ister istemez guven duyuyorsunuz daha ilk goruşmede turkan hanıma. Bana 3 ay femara 3 ay aşılama 3 ay da tup bebek bu şekilde ilerlediğini anlattı surecin. Ve femara kullanmamı soyledi. Bu arada turkan hanıma giderken 12 kg vermiştim. Benden ilk olarak insulin direncime baktırmamı istedi ona gore tedaviye baslayacagız dedi. Tamam dedim ve cıktım oradan ve eşime o kadar doktora gittim ilk defa bir doktor benden bu testi istiyor sanırım doğru yerdeyiz dedim. Ve insulin direncim varmış. Doktor ilac yazdı . Ve sonucumu turkan hanıma attım bir ay kadar kullanmamı istedi ve duphastonla regl olmamı istedi. Regl ’min 3 gunu gittim. Ve 5 gun femaraya basladık sık sık takip ediyordu. Her şey yolundaydı. 2 yumurtam buyudu ve biri gelişmeye devam etti. O ay cok stres yaptım ve olmadı.. reglimin 3 gunu turkan hanıma gittiğimde uzgunluğumu yuzumden anlamış olacak ki benim bir abla edasıyla konusmasına devam etti. Psikolojik seninki aslında kafana takmasan cok daha iyi olacak dedi ve cidden o ay hic kafama takmadım ve hamileyimm hayıt hapı inofolic combo ve glifor hergece yatarken duzenli bir şekilde ictim. Vee gelelim belirtilere…
O ay kafama takmadığımdan mı bilmiyorum cok fazla belirtim olmadı.
Cok fazla uyumam dışında olup olmadık yerde kıvrılıp uyuyordum. Ve vucudum sanki bana ait değildi. Kemiklerim kırılıyordu. Taşıyamıyordum kendimi. Ve salcalı makarnanın aşkıyla yanıp tutuşuyordum. geceleri hayal kurarak uyuyordum. Ve nezle mi desem grip mi desem hastalandım. Bunu daha oncesinde okumuştum bir yerde gebelik başlangıcında bağışıklık duşer anne adayı hastalanır diye. Diş etlerim sızlıyordu birde. İştahım cok cok acılmıştı. Gece aclıktan uyuyamıyordum. Hep yemek yemek istiyordum ozellikle tuzlu şeyler. Kasıklarımda hafif sancı vardı ama oğrendikten sonra daha cok hissetmeye başladım belki dinlediğim icindir. Hala kasıklarım sancılanıyor. Bu belirtiler dışında belirtim olmadı onceki aylarda hapşırsam hamileyim sanıyordum resmen… kişiden kişiye değişir tabi ama oyle cok buyuk belirtiler olmuyor ya. 5 veya 6. Haftadan sonra ufak ufak baslıyor. Kendinizi dinlemeyin. Uyku bak bu cok onemli belirti benim icin vucudunuz bebeğe adapte olmaya calıştıgı icin size resmen dinlenn beni daha fazla yorma diye size Alarmlar veriyor. 3-4 gun ansızın heryerde uyumak istiyorsanız orda şuphelenin derim. yazı cok uzun oldu fazla uzatmayayım. Sorusu olan olursa cevaplarım. Rabbim tum isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah. Dualarımdasınız..