Yıllardır kadınlar kulubunden aklıma takılan her konuda destek aldım, ancak konu acmak hic nasip olmamıştı. Hikayem Allahın izniyle guzel biterse, başkalarına umut olmak adına yazıyorum bu satırları. Adetimin geciktiği ilk gun (!) gebelik testi yaptım ve pozitif cıktı. İlk sevincler yaşandıktan hemen sonra aynı akşam hastanede kan testi yaptırdım ve beta hcg değerim 491 cıktı. 2 gun sonra kadın doğumcuya gittik, başka bir hastanenin testi olduğu icin bir daha kan testi istedi ve vajinal ultrason yaptı. Rahmim kalınlaşmaya başlamış, herşey yolunda gibi. Kan testinin sonucuna biz bakıp, sizi ararız dedi ilk muayene gunu icin. (Malum gebeliğim cok erken tarihli) Aynı akşam dokturum beni aradı ve değerimin az yukseldiğini (771) ve olası bir boş gebelik, dış gebelik vs yaşıyor olabileceğimi soyledi. 2 gun sonra tekrar kan tahlili yapalım dedi. Biz tabii şok, olamaz molamaz derken o 2 gun gecmek bilmedi. Tekrar kan verdik, yine az yukselmişti 1087, tekrar 2 gun bekledik ve yine kan tahlili yaptırdık. Bu sefer 1414 cıktı ve haliyle yine az yukselmiş. Yani 2 katına cıkmıyordu. İlk kan tahlilimi akşam 7 gibi yaptırdığımız icin hep aynı saatte yaptırdık, ancak doktorumun mesaisi bittiği icin, delircek noktaya geldim ve ertesi gunu bekleyemediğim icin başka bir hastanede keseye baktırmaya gittik (Nobetci kadın doğumcu). Kan tahlil sonuclarını beklediğim gunlerde ise, internette araştırmadığım makale kalmadı. Almanca ve Ingilizce bildiğimden dolayı yabancı sayfaları da alt ust ettim. %30'luk bir ihtimal her şey yolunda olabilirmiş, ancak %70 dış gebelik, boş gebelik, kimyasal gebelik ve daha bir suru bilmediğim komplikasyonların habercisiymiş beta hcg'nin 2'ye katlamaması. Uzun lafın kısası gece gece gittik muayene olmaya veeee kese gorundu, 9.9 mm. Doktorum bi şikayetim olmadığı icin (kanama, ağrı...) gayet her şey yolunda olabileceğini, beta hcg ye takılmamam gerektiğini soyledi. Ayın 14. kontrole gelin, embriyo oluştu mu ona bakalım dedi. Beslenmenize dikkat edin, folik asitinizi icin ve bol bol dinlenin dedi. Umarım bebeğim gorunur ve burda başka anne adaylarına umut olmaya devam ederim. Rabbim anne omak isteyen herkesin yar ve yardımcısı olsun