Birazcık ICO'ya değinelim, anladığım kadarıyla proje ucu sanal gercekliğe de dokunan bir proje. Şoyle ki, telefonu ile yonettiği bir Avatar ile kişi her yerde olabiliyor. Zaten hedefleri de insanın her yerede bulunma gucune sahip olması. Bence proje kulağa gayet hoş geliyor ve uygulanabilirliği konusunda da makul. Zaten bunun icin hem finansal hem teknolojik olarakta uygulanabilir olsun diye, ekip İsvicre'yi calışmalarına start verecek ulke olarak secmiş durumda.
Yol haritalarını da şu şekilde belirlemişler:

Websitesi: Home_ico_9may - UbiatarPlay
Resmi Telegram: https://t.me/ubiatarplay
Şimdi bir de ICO'ya cıkmadan once yaptıkları bounty ve airdrop kampanyalarına değinelim.
Yaklaşık 500$ sadece airdrop ile, ayrıca bountylerle de katılım durumuna gore guzel para kazandıracak Ubiatar ico'sunu size anlatmak istedim. Airdrop yaklaşık 3 gun sonra bitiyor sanırım, benim de cok gec haberim oldu. Yapacak arkadaşlar elini cabuk tutmalı cunku işlemler biraz karışık ve uzun, ayrıca onay beklememiz gereken adımlar da var. Direk nasıl yapacağımız konusuna geciyorum.
Oncelikle airdop icin 2 farklı yol sunmuşlar. İlki klasik beğen, paylaş, davet et mantığında, topladığın puana gore token alıyorsun. İkincisi ise uygulama indir, siteye kayıt ol ve kendini doğrula tarzında. Aşama aşama gidelim, hem basit olsun hem de akıcı.
Oncelikle puan kazanarak katılabileceğimiz yolu anlatayım.
- Oncelikle gorevleri yapacağımız panele uye oluyoruz:
Referanslı link: Upviral
Referanssız link bulamadım, sanırım gorev yapma sistemli bir siteyi kullanmışlar.
Bir isim ve mail yazdıktan sonra uye olduğumuz panelde bizi boyle bir ekran karşılıyoruz:

Burada twitter , face, g+ takip gorevlerini yapıp belli bir puana ulaşıyoruz, daha sonra referanslarımızla puan artırıyoruz. Belirli baraj koymuşlar, her baraja ulaştığımızda bize bir mail geliyor. Bu maile cevap vermemizi ya da gelen kodu biryere yazmamızı istiyor sanırım fakat burayı tam cozemedim, bilgilendireceğim cozunce.
Burada, tokenlarımızı almamız icin yapmamız gereken koşullar var. Hemen onları belirteyim;
- Oncelikle www.icoengine.net sitesine uye oluyoruz
- Bu sitede panelimizde IDENTIFICATION kısmında Tier1 ve Tier2 şeklinde iki doğrulama adımı var 1. sini yapmamız gerekiyor burada.
- Bu doğrulamayı yapmamız icin Google 2fa doğrulama ve Eidoo cuzdan adresi istiyor bizden.
- Bunun icin Eidoo'yu (Google play, IOS, windows) uygulama mağazalarından veya sitesinden indiriyoruz. ( https://eidoo.io/ )
- Bu adım ve 2. aşama airdrop icin de Eidoo cuzdanımızda en az 0.01 eth olması gerekiyor, yoksa gonderebilirsiniz.
Bu aşamayı bitiriyoruz.
Peki tokenlarımızı nasıl alacağız derseniz ICO bitiminde bizden ETH adresimizi isteyecek bir mail gelecek, eidoo eth adresimizi yazacağız ve tokenlar o cuzdanımıza gelecek. (Garanti olsun diye tum uyelikleri aynı mail ile yapmanızı tavsiye ederim)
Diğer airdropa gelince, burada da icoengine sitesinde ki 2. doğrulama aşamasını (yani Tier 2)'yi yapmamız isteniyor. Bunun icin ise bizden bazı belgeler isteniyor, yukarıda bahsettiğim aynı yerden, Tier2'ye tıklayıp istenenleri giriyoruz:

Burada ilk olarak İkametgahı doğrulamak icin banka dekontu veya uzerinize kayıtlı fatura istiyor
İkinci olarak Pasaport, ehliyet veya kimlik
Ucuncu olarak ise bir selfie istiyor.
Bunları yaptıktan sonra sonra ki adıma gecip karşımıza gelen formu dolduruyoruz. (Mali durumumuz v.s gibi sorular soruyor, cok zor değil translate ile halledilebilir.)
Formu gonderiyoruz ve 4 gun icinde donuş yapılacaktır gibi bir yazı cıkıyor, yani bu saatten sonra bekleyeceğiz. Onaylar manuel olarak yapılıyor.
Geriye yapacak 2 şey kalıyor, Ubiatar uygulamasını cep telefonumuza indirip kayıt oluyoruz. Daha sonra yukarıda verdiğim telegram gruplarına girerek;
I am on ubiatar as [username] yazıyoruz. [username] yerine App'ye kayıt olduğumuz kullanıcı adını yazıyoruz.
Geriye sadece beklemek kalıyor. Gelişme oldukca konuyu guncelleyeceğim, sitelerinde yazdıklarına gore ico bitiminden 15 gun icinde bizden ETH adreslerimizi isteyip tokenlarımızı gonderecekler.
UBIATAR BOUNTY'LERİ
Ayrıca, bitcointalk'da takılan arkadaşlar icin ise cok guzel bounty'leri var. Oncelikle Turkce Ubiatar konusunu vereyim:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3162232.0
İmza kampanyaları icin henuz gec değil, daha 4 haftası var.
Member ve uzeri uyeler katılabiliyor, guzel paralar kazanılabilir. Detaylar ve koşullar konuda yazmakta.
Yine facebook, twitter ve telegram bountyleri koşulları ve odulleri konunun 2. mesajında detaylı yazmakta. Gorevleri yapıp Formları doldurmayı unutmayın. Spreadsheet'ler de her bounty ceşidinin altında yer alıyor.
Son olarak ICO'da token satış fiyatı 1 token icin 2$ olarak belirlenmiş durumda.
Yani Sadece AIRDROP olarak bir hesap yaptığımızda 250$ ilk anlattığım ceşit airdrop icin + toplamda 130 token (130x2)'den 260$ ikinci ceşit airdrop icin toplamda 510$ 'a denk gelen bir token alıyoruz.
Bunun yanında Bounty'ler de cabası. Evet biraz uğraştırıcı gibi gorunuyor fakat şu zamanda bu paraya bu uğraş değer bence.
Guncel bilgi oldukca buraya yazacağım ben,
Videolu anlatım da yaptım:
Herkesin bolca kazanması dileği ile,
Hayırlı gunler..