Isırgan Otu nelere iyi gelir
Isırgan Otu
Ozellikle borek harcı olarak kullanılan ısırgan otu , alternatif tıp tedavilerinde ki faydaları ile de biliniyor melekler



Isırgan otu, cok yıllık ve otsu bir bitkidir, boyu bazen 1 m 'yi gecer, yapraklar koyu yesil renkli, saplı, dişli kenarlı ve yakıcı tuyludur. Kucuk ısırgan otu, bir yıllık ve otsu bir bitkidir. Boyu 60 cm kadar olabilir. Yapraklar acık yeşil renkli, saplı, dişli kenarlı ve yakıcı tuyludur. Duvar kenarları ve harabeliklerde bol olarak gorunur.
Isırgan otunun faydaları
Egzema ve egzemaya eşlik eden baş ağrılarıısırgan otu cayı ile iyileştirileilirler. Isırgan otu, bobrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da kullanılabilir.
Bobrek hastalıkları ve zorlu baş ağrıları genellikle bir arada gorulurler. Egzemalar genellikle dahili bir nedene dayandıklarından, onları icerden, kan temizleyici bitkilerle iyleştirmek gerekebilir. Isırganotu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir bitkidir. Boylece, pankreas uzerinde de cok olumlu etkileri olduğu icin, ısırganotu cayı ile kandaki şeker duzeyi duşurulebilir.
İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları, da bitki cayı ile iyileştirilebilirler. Aynı zamanda da dışkılama kolaylıkları sağladığından, bir ilkbahar kuru icin ozellikle onerilir. lkbaharda ve sonbaharda filizlendiğinde, onunla 4 haftalık bir cay kuru yapmak onemlidir. Sabahları ac karnına, kahvaltıdan yarım saat once bir bardak ve gun boyunca 1-2 bardak cayı yudumlanarak icilebilir. Bu tur cay kurlerinden sonra kişi kendini anlatılamayacak kadar iyi hissedebilir. Ayrıca bu cayın lezzeti hic de kotu değildir.
Isırganotu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanması nda, mide kramplarında ve ulserlerinde, bağırsak ulserlerinde ve akciğer hastalıklarında oncelikle onerilir.
Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki cok iyi bir yardımcıdır. Belirli bir yaştan sonra bedendeki demir miktarı azalmaya başlar.