Arkadaşlar merhaba, uzun suredir yazılanları takip ediyorum. Ancak tam olarak soruma cevap bulamadım. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Ben 38 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. Uzun sure cocuk duşunmedik, hatta cocuksuz bir evlilikte karar kılmıştık. Ta ki ben bu sene 2019 başlarında cocuk fikrine ısınmaya başlayana kadar.. İstediğime karar verdim ve eşimle konuştum, pek istekli değildi, ulkenin, dunyanın durumu vs.. Tahmin edersiniz.. Sen istiyorsan o zaman peki dedi. Ben de bunun uzerine Nisan başında hamilelik sigortası yaptırdım. Kontroller, smear testi, diş dr. derken mayıs oldu.. Hadi dedik hazırız calışmalara başlayalım.. Ben sanmıştım ki istediğimiz zaman olacak.. Hatta doktorum cok gulmuştu, oyle kolay değil bu işler, deneyin olmazsa hemen gelin testleri yapalım demişti. O ilk ay ben cok emindim, tum hamilelik belirtilerini gostermiştim, vucudum kendini hamile sanıyordu ancak hamile değildim, birkac testten sonra emin olduktan sonra anca regl olabildim. O ay herhalde yumurtlama gunlerini tutturamadık diye duşundum. Hemen ovulasyon testlerinden aldım. Kararlıydım, bilimsel calışıp zamanı tespit edecektim ki oyle de yaptım. Ancak o ay da hamile kalamadım. Erken gebelik testi almıştım, sonuc negatifti, bu sefer 28. gunde regl oldum. Gectiğimiz ay ise dedim kafaya takmayayım, hem tatile de gidiyorduk, rahat olursam, stres yapmazsam bu ay olacak dedim kendime.. Eşim de artık cocuk hayalleri kurmaya başlamıştı benimle birlikte. Tatilde emindik kesin olacaktı.. Ta ki yine test yaptım, sonuc negatif, 29. gunde egl oldum. Bu ay artık hormonlara baktırmanın zamanı geldi dedim. Dun devlet hastanesinde baktırdım. (Dr. ne yazık ki prolaktini yazmamış, o olculemedi

)
E2: 12
FSH: 5.97
LH: 5.97
Sonucları hemen araştırdım internette. Ostrojen ciddi duşuk. Zaten kendimi bildim bileli kuruluk yaşarım. Son aylarda sanki daha da artmış gibi hissediyordum. Neyse hemen bal corek otu tarcın karışımına başladım dun. (Adetimin 2. gunuydu)
Asıl size sormak istediğim bunun yanında aslan pencesi cayını da icebilir miyim? Veya hayıt, civan percemi, aslan pencesi, adacayı cayı var, onu icsem e2 artar mı?
Kısacası anladım kadarıyla benim ostrojen duşukluğunden yumurtalarım olgunlaşamıyor. Bu arada adetlerim duzenlidir. Genelde 29. gunde olurum. 10 gun boyunca bal, corek otu, tarcın kurunu yapacağım. Bunun yanında başka ne yapabilirim etkili olması icin?