Evde doğum duşunuyorsanız lutfen bunu okuyun.6 ay onceydi,anadolu yakasında oturuyorum avrupa yakasında bi doktor ve ebe ile anlaştım,ebeyi instagramdan bulmuştum,tanınan biri.kendisi ile 16.haftada anlaştık ve doğum icin beraber karar verdiğimiz bi doktora gitmeye başladım.asla ev doğumu aklımda yoktu,arada videolar izliyordum fakat panik biri olduğun icin asla evde doğum planlamadım,doğumn olacağı gun sancılarım başlayınca ebeye haber verdim,geldiğinde 3 cm acıklığım vardı,beni evde takip edecekti ordan avrupa yakasındaki hastaneye gidecektik,eve geldiğinde sohbet ederken ev doğumlarından konu acıldı ve eşim bizimki evde olurmu acaba deyince ebenin resmen gozleri parladı,zaten hastane cok uzak 2.doğum kolay olur diye ev doğumuna yonlendirdi bizi,kendisine bebeğe bişi olursa kendimi affermem dediğim halde, ev doğumu tevekkul işi herkes yapamaz bişi olcak olsa hastanedede olur gibi,beni sanki kabul etmessem tevekkul etmeyecekmişim gibi bir duruma soktu.bu esnada eşimde ona guvendi ben on yıldır bu işi yapıyorum,bisuru doğum yaptırdım diye resmen ikna edip inandırdı.ev doğumuna birini ikna etmek ne kadar doğru ,ve bu ikna ediş tam doğumun olacagı gun oluyor ben o esnada acı icinde acılma yaşıyorum.acılmam okadar hızlı olduki bunlar konuşulurken ben hızlıca 9 cm olmuşum ve evde kalındı,guvendim teslim oldum ki zaten eşimde o da surecin cok hızlı ilerlemesinden herşeyin biranda olacağını duşunduler,kendisi bize evde doğumun hic riskli olmadığını,bişi olursa ben anlarım hastane yakın dedi,ama nehir hocada ev doğumunu tavsiye edemem ben doktorum dedi diyince de o doktor tabiki ole soyler ama ev doğumu olunca bana yonlendirir hastaları deyince ben zaten artık bişi diyemedim,beni ve eşimi resmen manupule etti,bi şekilde doğum evde başladı.suya girdim once herşey iyiydi ama bi turlu bebek gelmedi,surekli bana az ıkınıyorsun olmuyor dedi,sorun bende diye duşundum ve daha cok ugraştım bebek gelsin diye başka bi sorun olduğu aklıma bile gelmedi.bebeğin kafası kesinlikle aşağı inmedi,her pozisyonda denedik,asla olmuyordu,cok caresz ve yetersz hissettim,beceremeyen ben gibiydim,yanımda eşim vardı,destek oldu ama bi sorun olduğu kesindi,hasteneye gitsek bolemi olcaktı dedik evet bu aşamalarda yine beraber olacaktık dedi.olmuyor gidelim epidural alayım dedim bu aşamada epidural vermezler sadece suni sancı verirler dedi,suni sancı almak istemdiğimi biliyordu,cunku 1.doğum da bu beni cok yormuş ve korktmştu.suni sancıyı duyunca daha cok ıkındım cabaladım ama asla olmadı ve hastaneye gidersek daha kotu olacagını duşundurduuğu icin kalmak istedim ve tekrara denedim ,okadr yoruldumki artık acıdan sacımı başımı yolmaya başladım tam boyle 5 saat gecmiş,10 cm acıklıkta tam 5 saat.korkunctu,artık ben delirince eşim olaya mudahale etti burda olmayack dedi ve beni hastaneye goturduler,yakında bi hasteneye şansıma daha once tanıdığım bi doktordu ama doğum icin duşunmemiştim hic.hastenye giderkn yol inanılmz zordu,eşim cok hızlı kullandı ve bi setin uzerindn gecrkn cok canım yandı bebk orda arabanın hareketinden aşağıya indi,sonra arabada kafasını elimle dokunarak hissttm,korkunctu o acı o his.hastenye girdik bebek bi kac ıkınma ile doğdu.doğdu ama olu gibi hareketsz ve kakalı.stresten kakasını yapmış ve okadar yorulmşki.ağlamıyordu.cok korktum.bebebğim bebeğim diye bağırdıgımı hatırlıyorum.apar topar kucagımdan alıp goturduler burnuna hortum sokup mudahele ettiler,sonra tekarr getirdiler biraz iyiydi ama tekrar aldılar.aylardır planladığımız o ten teması kavuşma anı yalan oldu.yalvr yakar getirtip emzirdim.iyiydi ama bu tip hastanelerde malesef hep boyle.oyuzdn asla burda doğurmayı planlamadım.ve avrupa yakasına gittim geldim aylarca.sonra bebeği getirip emzirdim ve kavuştum.cok şukur crp si duşuktu ama o doğumdaki hali korkunctu.meğer boynuna kordon ile doğmuş ve kafası kanala yan girmiş.ıkınmayan ben değilmişim yani.cok ciddi kotu şeyler olabilirdi.asla ev doğumu denemeyin.sonra ebeye nedn bole oldu dediğimde bana sitem etti evde doğumda bebeğe bişi olur diye korktun bırakmadın sanırım dedi, ne kordonu ne kafanıj yan girdiğini bana soylmedi.stersten kaka yaptıgını ben sormasam asla kabul etmiyordu.suyu evde temizdi diyor.madem evde rahat olmadığımı anladın neden hastane ye erken gotrmedin dedim sen kalmak istedin diyor.bebek olseydi de sen yaptın derdi.asla hicbişiyi kabul etmedi.ustune sen ıkınamadın diye beni sucladı.doğum da hastanede bile bacağıma dokunup evde şole ıkınmadın diye sitem etti.bu psikolojk baskı ve yetersiz hissiyatı yaratmaktan başka ne işe yarar.birde bebeği goturduklerinde gidip bebeğe bakarmsn dedim bana aynen şu cevabu verdi banane o benim işim değil babası yanında.sanki bebek onuj yuzunden o halde değildi.oğlu mu bana allah bağışladı.hayatımın en buyuk hatasıydı.doğumumu bu hale getiren kesinlikle oydu.tek derdi yol gitmemekti ve ertesi gun bu yakada bi kongresi vardı amacı ona yetişebilmek ve hic tekrar avrupa yakasından bu tarafa gelmekle uğraşmamaktı.ilk eve geldiğinde de bunu soyledi acaba kim doğuracak yetişebilckmym diye duşuyordum dedi.ben 3cm ken evine gitti 6cm ken geldi.o surcte de yalnızdık.ben doğumd surekli onu duşunup seni yormuyorum dimi dedim iyi niyetle meger eziyet edilen benmişim.ayrıca bu kadın kazandığı para icin vergi vermiyor yasal iş yapmıyor.kendisini bakanlığa şikyt ettim,ambulansı arayıp doğum spontane olmuş gibi doğum evrağı duzenletiyormş,ebe olduğumu soylemiyoruz dedi.kendisi ile ilgili suc duyursunda bulunacağım.bu işleri cok koly yapıyorlar sorun oluncada hasır altı ediyorlar malesef.adını acık acık yazdım cunku zaten şikayetlerim de acık ve net bakanlıkta.doğum kafasında asla anlayamıyorsunuz size yapılanı.bebeğime bişi olsaydı nolurdu diye tim lohusalıpım cop oldu