farenjit tedavisinde kullanılan bitkiler
farenjite iyi gelen bitkiler
farenjit bitkisel tedavi yontemleri


Pek cok insanın rahatsızlığını cektiği farenjitin bitkisel tedavi yontemleri icinde en faydalı olan bitkiler ve cozum receteleri şoyle melekler




5 er gr kekik ve kimyon, 1 cay bardagi sirke ve 2 su bardagi su karişiminda 5 dakika kaynatilir. gargara yapilir.

Faranjite Ne İyi Gelir – Faranjite İyi Gelen Bitkiler

• Afrika Sardunyası Koku : Afrika sardunyası kokunden uretilen ve umka olarak da bilinen bu bitkisel damla yetişkinlerde gunde 3 defa 30 damla şeklinde alınır.

• Meyan Koku: Tahriş olan boğazı rahatlamak icin gun icerisinde meyan koku pastilleri kullanılabilir. Meyan koku solunum yolları hastalıklarında asırlardır geleneksel tedavide kullanılan bir bitkidir. Kan şekeri yuksek olanlar meyan koku kullanmamalıdır.

• Daryapraklı Sinirliot : 2 yemek kaşığı ince kıyılmış bitkinin uzerine bir bardak kaynar su dokulur ve 5 dakika kadar demlenip suzulur ve gunde birkac bardak icilir.

• Karaağac: Karaağac Amerika’da bir donem boğaz ağrısının tedavisinde kullanılan oldukca tanınan bir bitkiydi ve 1960’lı yıllara dek, Amerikan ilac rehberinde, ilac kodeksine uygun bir bitkisel icerik olarak listelenmişti.

Boğaz ağrısında kullanmak icin ağacın ic kabuklarından faydalanılır. Musilaj denen, jel yoğunluğunda, suyla karıştırıldığında şişen bir maddedir. Musilajın, boğazı kaplayarak, irritasyonu azalttığı ve boğaz ağrısını hafiflettiği belirtiliyor.

Faranjit Gargara

• Adacayı Yaprağı : 1 yemek kaşığı adacayı yaprağı uzerine 150 ml kaynar su dokuldukten sonra, ustu kapalı olarak şekilde 10 dakika demlenir, suzulur ve gunde birkac kez gargara yapılır. Adacayından yapılmış pastiller de kullanılabilir.

• Papatya Ciceği : Bir yemek kaşığı papatya ciceğinin ustune bir bardak sıcak su dokulur, uzeri kapalı olarak 5-10 dakika kadar demlenip suzulur. Standardize papatya solusyonlarından 10-20 ml eklenerek bir kac defa gargara yapılır. Her seferinde cayın taze olarak hazırlanması gerekir.