Herkese merhabalar. Bildiğiniz gibi camtasia studio render olayını baya bi yavaş yapıyor. Bu iki sebepten kaynaklanabiliyor, birincisi bilgisayarınızın ozelliklerinin duşuk olması bu duruma malesef bi cozum yok. Ancak biligsayarınız ozellikleri oldukca yuksek olsada yine de render hızı oldukca duşuk olabiliyor. Mesela ben toplu bi şekilde render yaparken bilgisayarın performansının sadece %25 ini kullanabiliyor. Eğer tam kapasite kullansa 4 kat daha hızlı calışıcak ama programın yapımcıları duzgun optimize etmediğnden boyle calışıyor.

Neyse lafı fazla uzatmadan benim ile aynı durumda olanlar yani bilgisyarı gayet hızlı olanlar icin toplu render hızını 2 katına cıkarma yontemi var. belki bilmeyenleriniz vardır diye paylaşmak istedim.

Yotem gayet basit. Sandbox isimli program ile camtasia studio'yu 2 kere acıyoruz. (Aşağıda yt dan bulduğum bi videoyu ekledim sandbox'un nasıl kullanıldığına ordan bakabilirsiniz. ) Program 2 kere actıktan sonra projelerimizin ilk yarısını ilk actığımız camtasia studio da diğer yarısını da 2. camtasia programından render alabilirsiniz .

Bunu yapınca benim bilgisayayarın işlemcisini %50 si kullanılmaya başladı(oncesi %25) . Ve eskiden tek başına calışan camtasia studio hızında render yapan 2 camtasia studio aynı anda calışmış oldu. Projeden projeye farklılık gosteriyor ama şu anda 1 dosya cıktısı 80 dk suruyor, bu yontemle 80 dk sonunda elimde 1 yerine 2 dosya cıktısı oluyor. Boylece topluca render alırken 2 kat daha hızlı sonuc almış oluyoruz. Alternatif kullanım olarak 1. camtasia studiodan render alırken diğerinden toplu render almak uzere, yeni projelerinizi hazırlayabilrsiniz.
Bol kazanclar...