Ektopik Gebelik/Dış Gebelik
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Ektopik Gebelik/Dış Gebelik
-
26-09-2022, 22:46:3324.03.2022 tarihinde regl gecikmesi ile hastaneye beta hcg testi vermek icin gittim. Değerim 5,63 cıktı zaten 5 ve uzeri cıkması gebelik olduğunu gosteriyormuş. Daha sonra hastaneye tekrar gittim doktor 1 yada 2 gunluk olduğu icin net bişey diyemeyiz dediler. Bunun uzerine beklemem gerektiği soylendi. 06.04.2022 tarihinde tekrar kan verdim ve beta değerim tekrar 1354,46 cıktı. ultrason muayenesinde henuz bişey gozukmedi doktor bana dış gebelik olabilir dedi yarın sabah tekrar kan vermemi istedi. ertesi gun tekrar kan verdim ve beta değerim 2111,51 cıktı doktor da değerlerin yuksek ama dış gebelik dedi. bana guvenmeyin siz yine de başka doktora gidin iciniz rahat olsun dedi bunun uzerine icime kuşku duştu ve biz bunun uzerine 2 tane daha hastane gezdik. ve en sonunda dış gebelik olduğuna zor da olsa ikna olduk. 07.04.2022 tarihinde hastaneye yatışım yapıldı. değerim 2223 oldu artık. kanser tedavisinde de kullanılan metotreksat ignesinin ilk dozunun yapılacağını soylediler. iğneden sonra 4. gun beta değerim 3900 7. gun beta değerim 5169 oldu. değerim hala duzelmeye devam ettiği icin bu sefer de 14.04.2022 tarihinde 2. iğneyi yapmaya karar verdiler. ama ben iyice umutsuzlandım. Psikolojik anlamda iyice kotu oluyordum. 15.04.2022 tarihinde rahim duvarı kalın olduğu icin normal gebelikte olduğu gibi beni kurtaja aldılar. kurtaj da zaten komple uyuttukları icin bişey hissetmedim. 16.04.2022 tarihinde değerim tekrar 5386 olarak yukselince doktor bana 3. doz son şansın eğer değerin duşmezse seni kapalı ameliyata alcaz ve tuplerimi alacaklarını soylediler. bu surecte benden surekli kan alınıyor ve değerlerime bakılıyordu. 17.04.2022 tarihinde tekrar kan alındı ve değerim 4845 e duştu ve 19.04.2022 tarihinde tekrar kan alındı 3728 e duştu değerlerim. ve hala tedavim devam ediyor. kendinizi umutsuzluğa kaptırmayın sadece biraz umut vermek istedim. Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın Sağlıklı Gunlerimiz Olsun