Bugun kimler hangi amaclarını yerine getirdiler?
Bugun kac kişi mutlu oldu dunya da?
Bugun hangi insanlar amaclarının ne olduğunu anladı ?
Bugun kac insan oldu ve bir o kadarı da doğdu mu?
Bugunun amaclarını yakalayabilmenizin bir kac yolunu yazmak istiyorum. Bugun bizim icin cok onemli. Ben bu yazıyı yazarken az sonra bunu okuyacak olan sen icin bile farklı bir amac olacak bu yazıyı sonuna kadar okumak ya da hic birşey anlamadan cıkıp gitmek. Aslında gun icin o kadar fazla ulaşmak istediğmiz amac var ki gercek amaclarımızı goremiyoruz. Aynı karşımıza cıkacak ilk guzele aşık olmamız gibi ilk amaca feda ediyoruz duşuncelerimizi...
Bugun kac amacını sonuna kadar goturdun ?
Birileri mtluyken ben mutusuzum dedin mi yine ya da neden amaclarım (hayallerim belki de ) bana uzak. Carem nedir diye kendine sordun mu ?
O gunu yakalayabilmenin haritasını cizmek ister misin ?
Seninle aynı şartlarda yarışan bir koşucu duşun. İkiniz de koşuyorsunuz ama o senden bir adım onde peki neden ?
O amacına ulaşmak icin hangi yolları sececeğini cok daha onceden cizmiş... Bugun bir kişi bana şoyle danıştı...
Kariyerimin en onemli goruşmesinde afalladım Omer, dedi...
Bolge sorumlusu olacakken şimdi mudurluğumden endişe ediyorum cumleleri kurdu. Yani amacına yaklaşmışken şimdi sahip olduğu amacında ki yoldan da kayma sorunu yaşıyor.
Beyin de harita oluşturmak ?
Size cok onemli bir gercek soyliyeyim. İstediğiniz kadar konuşun, bedeniniz karşınızdakine konuştuklarınızın % 80 kadarını yansıtır. Dunyada ki butun kitaplarıda okusanız iyi bir hafızanız yoksa hic bir okuduğunuzu okutamazsınız... Ama her iletişim ve yol icin gercek bir haritanız mevcut. Beyniniz saniye de milyarlarca yol ciziyor ve sizi yonetiyor.
Bu yolu siz de cizebiirsiniz...
Rahatlayın ve duşunerek adım adım aşağıdakileri uygulamaya calışın ;
- Derin nefes almaya başlayın. Bir nehrin başında olduğunuzu ve kendinizi suya bıraktığınızı duşunun ve nefesinizi tutun. Şimdi suyun icindesiniz ve boğulduğunuzu hissediyorsunuz. Nefesinizi sakın bırakmayın amac olmemek ve siz suyun icindesiniz...
Hayat nefes aldığımız anlardan farklı. Nefesini tuttuğun ve nefes alamadığın anların toplamı ne kadar yaşadığının kanıtıdır... balzac
- GUne başlıyorsunuz peki bugun ne olacaksınız? Gune başlama amacınız icin ne gibi katkılar da bulunacaksınız? Şimdi bir dunya haritası alın ve Turkiye'nin yerini bulun. 1 dk kadar inceledikten sonra haritayı kapatın ve TUrkiye'yi bir kağıda cizin. Bunu bir kac kez tekrarladıktan sonra şunu deneyin ;
Bir şey duşunun ve once onu gorsel yolla cizin sonra onu gorsel yolla anlatmaya calışın (mimikleriniz ve el kol hareketlerinizle beraber duruşunuz ) . Son olarak bu duşuncenizi sozlere dokun aynı anda o duşunce resmini de cizin hepsi bir arada bir harita oluşturmaya calışın. Bu sizin duşunce haritanız olsun.
Haritayı cizmeden once durbunle oraya baktığımı duşunurdum. Piri reis
- SOn olarak hayatınızın sonunu duşunmeden once gecirdiğiniz her gunu ve bu gunu duşunun... Hayatınızı nasıl bitirdiğinizdne once bugunu nasıl bitirdiğiniz onemli. Bugun nasıl bitti?
Sİze ait bir olayı duşunun. Sizin olayın bitişine etkiniz neydi? O olayı cok daha farklı yaşayabiir miydiniz?
Bir duşunce ;
Aşk'ı duşunun ve bir yol cizin. Sevme şekilllerinizi ilgi anlarınızı, okşayışlarınızı ruhları, ona bakışlarınızı yani anlarınızı değiştiren herşeyi ve sonunda bu haritaya uygun bir yolda bir kişi gorduğunuzde yapmanız gereken tek şey olayı farklılaştırmak. Belki basit bir merhaba belki hoşcakal ile başlatmak duşuncenin haritasını....
Her gunun bir amacı vardır, o gunu yakalayabilirsen...
Psikoloji - Ruh Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Psikoloji - Ruh Sağlığı
- Her gunun bir amacı vardır, o gunu yakalayabilirsen...