Guven Geliştirmek Icin
--------------------------------------------------------------------------------
GUVEN GELİŞTİRMEK İCİN 1. ***En on sırada olun. Pek cok insan arkada oturmak icin mucadele eder. Nicin? Fazla dikkat cekmemek icin. Cunku kendilerine guvenleri yoktur. Onde oturmak guven getirir.2. ***Goz teması kurmaya calışın. Gozunuzun icine bakmayan insan hakkında, şu sorular akla gelir:· Ne saklamaya calışıyor?· Neden korkuyor?· Bir şey mi soylemek istiyor? Goz temasından kacınırsanız kendiniz hakkında iyi bir şey soylemiş olmazsınız. “Korkuyorum, guvenim yok. ” dersiniz. Bu korkuyu diğer insanın gozunun icine bakmayı sağlayarak yenin. Boylece ona “ Durustum ve acığım. / Sana soylemekte olduğum şeye inanıyorum. / Korkmuyorum. / Kendime guveniyorum. ” dersiniz. 3. ***Yuzde 25 daha hızlı yuruyun. Darbe yemiş, yoksulluk icindeki insan, ayaklarını surukleyerek ve tokezleyerek yurur. Kendine guveni sıfırdır. Yuruyuş biciminiz ufaktan bir yarış olsun, size guven verecektir. 4. ***Duşuncelerinizi cekinmeden soylemeyi deneyin. Toplantılarda gonullu olarak bir şey soyleyin. Yorum yapın. Oneri getirin. Soru sorun. Konuşan son insan olmayın. 5. ***Kocaman gulumseyin. Şu kucuk testi yapın. Kendinizi yenilmiş gibi hissetmeyi ve aynı zamanda buyukce gulumsemeyi deneyin. Koca bir guluş size guven duygusu verir. Korkuyu yener. Endişeyi kovar. Karamsarlığı alaşağı eder. Gercek bir guluş değerlerinin muhalefetini eritir, hem de o anda size kızmayı karşıdaki surduremez. Cok duymuşumdur. “Evet, ama bir şeyden korktuğumda veya bir şeye kızdığımda, kendimi gulumseyebilecek gibi hissetmiyorum.” Elbette hissetmeyeceksin. Kimse hissetmez. İşin puf noktası kendimize “Gulumseyeceğim” diye emrivaki yapmaktır. Ve gulumseyin. Gulumsemenin gucunden yararlanın.
Guven Geliştirmek Icin
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Guven Geliştirmek Icin