Selcuk Universitesi Eğitim Fakultesi Turkce Oğretmenliği Bolumu´nden ikincilikle mezun olan 33 yaşındaki Hatice Karabağ icin sıkı sıkı tuttuğu diplomasının ayrı bir anlamı vardı.

Cunku iki cocuk annesi Karabağ, daha once bir okulda hademelik yaparken, şimdi universitede hocalık yapmaya hazırlanıyordu: "Ortaokul mezunu olarak, bir okulda hademelik yapıyordum. Acık oğretim Lisesi´ni bitirdim. Sonra universiteyi kazandım. İkincilikle bitirdim. Amacım akademisyen olmak."

Anne ve babasını kucuk yaşta kaybeden Hatice Karabağ, anneannesinin yanında kalmış, 14 yaşında da evlenmiş. Evcilik oyunu gibi başlayan ev kadınlığı 13 yıl surmuş. Sonra hayatını ´değiştirmiş´:

"1999 yılında Devlet Memurluğu Sınavı´nı kazandım. Afyonkarahisar Bolvadin´de Adalet Meslek Lisesi´nde hademe olarak calışmaya başladım. Bir taraftan da Acık Oğretim Lisesi´ni bitirdim. Tayinim Konya Adliyesi´ne cıktı. Sonra universite sınavını kazandım. İki yıl once eşimi kanserden kaybettim. Ama yine de derslerime calışmaya devam ettim."

alıntı