KENDİ CENAZE TORENİNİ DUŞUNMEK
Hele hele musalla taşında yatan bir yakını ise, onu ve yaşamını yakından biliyorsa, neler duşunur insan tabuta bakarken?.. nasıl değerlendirir, yorumlar eleştirir o olunun yaşamını ?.. Guzelliklerle dolu yaşamına neleri dert etmişti kendine ... etmeseydi daha mutlu olmaz mıydı. Deriz kendi kendimize. Yapmak isteyip de yapamadığı durmadan ertelediği bir yığın şey vardı yapsaydı, yapmadan gitmeseydi.
Her cenazeden yaşam dersleri alarak doneriz, ama kısa zamanda bu dersleri unuturuz.
Bir daha bir cenaze toreninde musalla taşına bakarken "orada ben olsaydım diye" duşunun. Nasıl bir hayat yaşamış olarak ote tarafa gidiyor olurdunuz acaba .. Acaba, oradan geri donme ve yeniden yaşama şansı verilse, oncelikleriniz gene boyle mi olurdu?.. "yahu neleri dert edinmişim .. nelerle boşuna uzulmuş, beni sevenleri uzmuşum ... değer miydi?.. diye kac şey sayardınız?..
"Şu şu vakitlerimi boylesine boşa harcayacağıma, şu şu aptalca şeyleri kendime dert edeceğime, sevdiğim cok sevdiklerimle en guzel gececek gunleri aptalca kırgınlıklar, kavgalar, inatlar yuzunden ziyan edeceğime, en sevdiğim şeylere ve insanlara ayırsaydım" diye omrumuzun neredeyse yarısını başka turlu yaşamak istemez miydiniz?..
KENDİNİZİ KENDİ CENAZE TORENİNDE HAYAL ETMEK, size donup geriye bakmak ve her şey bitmeden hayatınızda bazı onemli değişiklikler yapmak fırsatı verir.
Olumden soz etmekten korkulan bir toplumda insanın kendi olum anını duşunmesi zor . Ama iyi fikir. İnsanın kendi olumu ve yaşamını bir arada duşunmesi iyi fikir gercekten. Bu sayede nasıl bir insan olduğumuzu hatırlar, hayatınızda sizin icin en onemli oncelikleri daha iyi sıralarsınız.
Kendi cenaze toreninizi duşunmek sizin icin bir "uyandırma zili" olabilir. Şu an duşunun .." Şu an gidiyorum" deyin ve hayatınızın muhasebesini yapın, artılarını eksilerini cıkarın ..
Eğer yaşasaydım neleri yapmaz, neleri oncelikle yapmak icin cırpınırdım deyin ..
Ve işte zil caldı...
Uyanın ..
Ne mutlu size işte yaşıyorsunuz ..
Bu fırsat elinizde ..
Hadi bakalım, başlayın,
BAŞTAN...
kendi cenaze toreninizi duşunmek
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık