Ozgecmiş hazırlarken bu sozcuklerden uzak durun

Ozgecmiş hazırlarken kullanmanız gereken bircok kelime var. Bunun yanında, bazı kelimelerden de kesinlikle kacınmalısınız. İşte bunların en tehlikelileri:

Kısaltmalar

İş arayanların coğu, sektor ve işle ilgili bilgi sahibi olduklarını gostermek amacıyla, sadece o sektorde calışanların bildiği kısaltmalar kullanır.

Tabi bunu abartırsanız, ozgecmişiniz gizli kodlarla dolu hale gelir. En iyisi, sadece bilinen kısaltmaları kullanmaktır. Bazen de, orneğin bilişim gibi sektorlerde, oldukca fazla kısaltma vardır; hatta her şey kısaltmalar halindedir. Siz yine de bu kelimeleri ekonomik kullanın.

Ben, benim...

Ozgecmişiniz sizi anlatıyor, ama yine de “ben, benim” gibi sozcuklerden uzak durun. Bu sozcukler ozgecmişinizi okuyanın ilgisini kolaylıkla dağıtabilir. Daha onemlisi ekip calışmasının vurgulandığı gunumuz iş dunyasında "ben" yerine "biz"i one cıkaran ifadeler kullanmalı.

Olumsuz sozcukler

Onceki işinizi ne sebeple terkettiyseniz terkedin, şunları kesinlikle kullanmayın: sıkıldım, atıldım, nefret ediyordum... Bu sozcukleri goren işveren onlara takılıp kalacak, becerilerinizin hicbir onemi kalmayacaktır.

Akılda kalın

Şu sozcukleri sık kullanırız: Bir, cok, cunku, ve, bu yuzden gibi. Ozgecmiş hazırlarken olabildiğince az kullanın. Okuyanın aklında daha fazla kalacaktır. Unutmayın ki işveren onlarca, hatta yuzlerce ozgecmiş okuyor.

Ayrıca, anlamını tam olarak bilmediğiniz kelimeler kullanmayın. Coğu aday daha bilgili ve tecrubeli gorunmek adına bu yola başvuruyor. Goruşme aşamasına geldiğinde, kullandığı sozcukler sorulduğunda ise zor durumda kalıyor. O yuzden en onemlisi, işi basit tutmak.

Kaynak: www.powerfuljobsearchtips.com