Kendinizi koyun gibi hissettiğiniz oldu mu hic? Peki, bir başkasına bağımlı yaşadığınızı fark ettiniz mi?

Şimdi icinizden “Ne demek suruden ayrılmak ?” diye soracaksınız. Bu şekilde bir telaffuz da bulunduğum icin belki de bana tepki gostereceksiniz; ama bu tepkinizin benim icin hicbir onemi yok! Benim icin onemli olan gercekleri yazmak ve bu konuda sizlere olumlu farkındalıklar kazandırmaktır. Uzerine alınan bolca duşunsun, alınmayan arkadaşlar ise okumaya devam edebilirler…

Nicin suruden ayrılma zamanı? Bazı gercekler vardır, acıdır. Adeta bir şamar gibi patlarlar insanın yureğinde. Ne olursa olsun bu gerceklerlerdir insanı hatalardan kurtaran. Onlara, daha mutlu bir hayat sağlayan acı gercekler…

Bugune kadar kendinizi hic koyun gibi hissettiğiniz oldu mu? Peki, bir başkasına bağımlı yaşadığınızı fark ettiniz mi hic? Ya da cevrenizdeki insanlar ne yapıyorsa, ne giyiyorsa, ne istiyorlarsa siz de o isteklere ihtiyac duyduğunuzu hissettiniz mi? Eminim ki buyuk bir coğunluğumuz bu sorulara cevap olarak” EVET” diyecektir. Yo, yo hemen aklınıza olumsuz şeyler getirmeyin, evet demeniz sizi asla bir koyun yerine koymaz; cunku siz insansınız! Ve bundan daha otesi yoktur!

Bircoğumuzun yanılgısı, kendilerini gucsuz, karşılarındaki insanı ise guclu olarak gormektir. Oysa hic kimse sizden daha guclu değildir! Aslında o guclu gorduğunuz kişiye de gucu veren sizsiniz! Siz kendinizi bir kole gibi gordukce, karşınızdaki insan her zaman padişah rolunu ustlenecektir. Buna emin olabilirsiniz. Ve şunu asla unutmayın ki, yaşamınızın efendisi sizsiniz! Siz bir kahramansınız, kendi dunyanızı acı ve tatlısıyla siz var ettiniz. Siz koca bir dunyasınız!

Peki, bu koca dunyanızda kahramanca yaşamak mı isterdiniz yoksa bir başkasına bağımlı kalarak mı? Siz neyi secerseniz onu yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Ben, bugune kadar karşımda hep omzu dik, alnı acık, yere sağlam basan insanlar gormek istedim. Siz de bunu isteyin lutfen; cunku yurekten istediğiniz her neyse ona ulaşacaksınız!

Korkmadan, cesurca atın adımlarınızı. Bastığınız zaman yere sizin gectiğinizi anlamalı topraklar… Ulu onder Ataturk’ de boyle bir Turkiye gormek istemez miydi? Unutmayın, sizler birer kahramansınız! Ve kahramanlar bir yerlerde gizlenerek değil, dunyada iz bırakarak anılmak isterler.

Şimdi suruden ayrılma zamanı! Şimdi bağımsızlığınızı ilan etme zamanı! Yuruyun kahramanlar, yuruyun tum yureğiniz ile sevgiyle…

a.s.

yazılarını buyuk bir zevkle okuduğum sevgili uğrur koşar'dan alıntıdır...