Yine gecenin bir yarısı gozlerimi kapatıp herşeyi unutup koyvermek isteğimb ir gecede sanırım birikmiş ve icimde kalmışları dokmeden yapamayacaımı anladım. Yalnızlığın, sevgiyi yani ozel bir aşkı tutkuyu yaşayamamanın verdiği ıstırabı cekiyordum.herkesin soylediği saf, temiz yureğim hala keşfedilmemenin haksızlığına ah ediyordu. Niceleri şanslarından dolayı aşkı en doruk noktasında yaşarken ben ve benim gibi bazıları hala boşluklarda geziyordu. Oysa hayatımın baharında ideallerimi oturttuğum, olgunlaştığıma eriştiğim evremde hem paylaşmak hemde guzel bir yuva kurup sevgimin meyvesini vermek en buyuk arzum haline gelmesi kadar doğal ne olabilirdi ?
Her cicek mevsiminde acar ya işte vakitlice, tadında ve zamanında arzuları yaşamak insana daha cok yakışıyordu rabbime cok kez hem sesleniyor hem de yalvarıyorduum. Beni zamanından sonra acan cicek misali soldurma , oldurme .
Hayırlısı ile tez zamanda guzellikleri yaşımın gerceklerini goster. Ama o ilahi kudret bizi bizden cok goren, bilen olduğu icin onun işene karışmak sabrımıza yenik duşmek ona yapılmış haksızlıklıktır. Kul kaderini yaşayacak iyi ya da kotu gorecek tayin eden ilahi kudret YUCE YARATICI var.
dışarda yağmur yağıyor bazen durgunlaşıyor bazen de durmaksızın coşuyor işte doğanın bir varlığı olan insanar olarak bizlerde bazen dalgalanıp bazen de umutsuz yollara giriyoruz. Her anımız umut ve heyecan olamıyor istesekte doğamız buna elvermiyor. Aynı yağmur misali..
icimdeki duygular (yalnızlık, belirsizlik , tutkusuzluk ) artık ağlamak istemiyor o bir zamanlardı diyorum cunku ağlamanın bu duygular icin kifayetsiz kaldığı anlamsızlaştığına inanır hale geldim . Oysaki yaşayamadığın belirsileşleşen durumlarda neye , kime, ne icin soruları geliyor hemen aklıma nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hicbir ruzgardan hayır gelmez demişler. Hakikaten caresizliğimiz bizi surukleyip goturmemeli . Buna izin vermemeliyiz. Hak etmediklerimizi bilmeden yaşabiliriz. Buna KADER demeyi biliriz . Fakat bilerek hak etmediklerimize boyun eğmemeliyiz. Buna kader denmiyor hatalar abidesi deniyor . İşte bunu oğrendim . Hak teala nasıl ki yarattığı herşeyi dengede yaratmış oyleyse bize verilen aklı guzel olan yaşanası guzel kalpere aynı dengede verebiliriz. Herşey karşılık bulduğunda anlam kazanıyor. Verdiğin sevgide sevgiyi bulmalısın. Verdiğin ekmekte doymalısın. İşte o zaman iyik verdim ki ne mutlu alabiliyorum diyebilisen. Vermeden almak sadeceALLAH 'A MAHSUSTUR. BİZ KULLAR ONCE VERMEYİ VE ALMAYI BİLECEĞİZ Kİ MUTLU OLALIM SEVGİYİ GORELİM. İNANIYORUM Kİ SEVGİNİN EN GUZELİNİ TEMİZ YUREKLERİNİZ ER YA DA GEC BUGUNLERİN MEYVESİNİ O GUNLER GELDİĞİNDE DOYASIYA YİYEYECEĞİZ. ( Alıntı )
Yalnizliğin Izdirabi
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Yalnizliğin Izdirabi