Utanma duygusuAlıntıdır)
Herhangi bir sınıfa ozgu,onun inhisarında olan bir şey değildir"utanma duygusu".
Sadece eğitim yoluyla,okulda da verilemez insana.
Otomatik olarak gelir duzeyiyle de bağlı değildir insanın bu duyguya sahip olabilmesi.
Subjektif bir şeydir,sınıflar ustu,tarih otesidir.
Nasıl edinilir bu his;tam mekanizmasını bilmiyorum ama galiba aile terbiyesiyle buyuk alakası var.
.....................
Bu duygunuz varsa,orneğin,etrafınızda herkes hırsız olsa da siz olamazsınız.Kimse size durust ol demez,sizi kontrol etmez,hatta var olan yapılar sizi"şeytana uymaya" teşvik eder ama kalbinizde ki bu duygu, sizin ellerinizi kilitler.
Arkanızdan hancerlenirsiniz ama elinize fırsat gecince karşılık veremezsiniz.P.şt tarlasına duşseniz de p.şt olamazsınız.
Bircok şey olamazsınız,cok şey kaybedersiniz utanma duygunuz yuzunden,ama bir tek şey hep sizinle kalır.Gece yatağa girip de başınızı yastığa koyunca,kendinizden ,hayatta yapmış olduğunuz şeylerden utanmazsınız.
Hayatta en guclu olduğunuz an o andır;cunku sabah uyandığınızda utanma duygusunu coktan kaybetmiş insanların at koşturduğu bir dunyaya uyanacaksınız.
..........
Arkadaşlar bu, benim cok hoşuma giden bir yazı ve sizinle paylaşmak istedim.:enbuyukkk: