Değerlendirme « El, Kol ve Avuclar
Değerlendirme, genellikle işaret parmağı yukarıya doğru olarak yanağa dayalı duran kapalı bir elle gosterilir .Karşınızdakinin ilgisi azalmaya başlamışsa ama nezaketen ilgili gorunmek istiyorsa konumu biraz değiştirecek boylece avcun alt kısmı başı destekleyecektir. Genc ve yukselmekte olan yoneticilerin sıkıcı bir konuşma yapmakta olan şirket mudurune saygı gostermek icin bu ilgi hareketini kullandıkları sayısız yonetim toplantısını katıldım. Ancak şanssızlıklarına bakın ki elin herhangi bir şekilde kafayı desteklemeye başladığı anda mesele anlaşılmakta ve mudur genc yoneticilerden bir kısmının pek icten davranmadığını ya da yaltakcılık yaptığını hissedebilmektedir.
Elin kafa desteği olarak kullanılmayıp yanakta durduğu durumlarda gercek ilgi gosterir. Mudurun hepsinin ilgisini cekmek icin uygulayabileceği kolay bir yontem 'Hepinizin dikkatle dinlediğine cok sevindim cunku biraz sonra soru sormaya başlayacağım!' gibi bir şey soylemek olurdu. Bu da sorulara cevap verememek korkusuyla dinleyicilerin dikkatinin artmasını sağlar.
İşaret parmağını dik olarak yanaktan yukarıya bakması ve başparmağın ceneyi desteklemesi durumunda dinleyicinin konuşmacı veya konuyla ilgili olumsuz veya eleştirel duşunceleri var demektir. Sık rastlanan bir durum olumsuz duşunceler devam ederken işaret parmağının gozu cekiştirmesi veya ovuşturmasıdır. Davranış konumu kişinin tavrını da etkilediğinden hareket ne kadar devam ederse eleştirel tavır da o kadar surer.
Bu hareket konuşmacının ya soylediklerine dinleyici de katarak ya da konuşmayı bitirerek hemen bir şeyler yapması gerektiğini gosterir. Duruşunu değiştirmesini sağlamak icin konuşmacıya bir şeyler vermek gibi basit bir hareket tavrını değiştirmesini sağlayabilir. Bu hareketin ilgi işareti olarak yanlış anlaşılmasına sık rastlansa da destekleyen başparmak eleştirel tavrı ortaya koyar
Değerlendirme « El, Kol ve Avuclar
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- Değerlendirme « El, Kol ve Avuclar