Kişisel gelişimin en onemli noktası kişinin kendisini en iyi şekilde tanımasından gecer. Kendinize şu soruları sorun: Kendimi hangi konuda eksik hissediyorum? Hangi durumlarda problem yaşıyorum?
Kendimde gorduğum olumsuz duygu ve duşunceler nelerdir.Kendinize seminer planı yapın. Kişisel gelişim seminerlerinin neler olduğunu oğrenin ve bunları bir kağıda yazın. Daha sonra ben şu konularda eksiğim var ve eğitim almam gerekir dediğiniz seminerlere katılmaya calışın. Seminerleri gercekten o alanda uzman olan kişilerden almaya ozen gosterin. Her ay en az 3 adet kişisel gelişim kitabı okuyun. Cunku bu kitaplar kendinizle ilgili en yeni araştırmaları ve bilgileri size motive sağlayarak verecektir. Kendinize hayat amacı belirleyin. Bu amaca ulaşmak icin neler yapmanız gerektiğini yani ara hedefleri belirleyin. Bunların hepsini yazılı hale getirin ve son olarak icin karar vererek harekete gecin.

Şu anda yaşadığınız hayatı gercekten yaşamak istiyor musunuz? Eğer yaşamak istiyorsanız sorun yok. Ama yaşamak istemiyorsanız neler yapmanız gerektiğini kendinize sorun ve oğrenin.

Yaşadığınız kucuk başarılara yoğunlaşarak ulaşmak istediğiniz buyuk başarıların engellenmesine izin vermeyin.

Yapamayacağınız şeyler uzerinde fazla yoğunlaşmayın. İlk once yapmanız gerekip de yapabileceklerinizi yerine getirmeye calışın.

Kendinizi ve başkalarını motive etmenin yollarını oğrenin ve mutlaka hayatınızın her kademesinde ihtiyac duydukca bunları uygulayın.

Her gununuzun ve hatta saatinizin kontrolu sizde olsun. Zamanın kontrolunu sakın zamana bırakmayın. Cunku zaman ırmak misali başıboş akmaya heveslidir. Onun onune set cekip kontrolunuz altına almalı ve ondan elektrik elde etmelisiniz.

Hatalarınızdan ders alın. Onları sizi başarıya ulaştıracak hatırlatmalar olarak gorun.

Şu anda yaptığınız işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi kendinize sorun. Verdiğiniz cevap doğrultusunda harekete gecin. Goreceksiniz bu kucuk duşunce tarzı sizin iş yaşantınızı nasıl buyuk etkileyecektir.

Sizin elinizi kolunuzu bağlayan inanclar değil guclendiren inanclar secin. Cunku kendiniz hakkında nasıl bir inanca sahipseniz siz osunuzdur aslında.

İnsan ilişkileri, hitabet ve beden dili konusunda mutlaka eğitimler alın. Cunku iletişimde en onemli nokta sizin anlatmak istediğiniz değil, karşınızdaki kişinin anladığıdır.

Hayal kurmaktan korkmayın. Cunku hayal gucu insanın en onemli silahıdır. Nasıl bilincli ve sizi başarıya goturecek hayaller kurmanın yollarını oğrenin.

Fizyolojik sağlığınıza onem verin. Cunku sağlığınız sağlam olmazsa başarılarınız da sağlam olmaz.

:bbo: