Yeniden Merhaba,iki Gunluk Aradan Sonra Bugun Dorduncu Dersimizle Yeniden Biraraya Geldik...

Bugun Biraz Genel Duyarlilik Aliştirmalari Yapacağiz...
Yaşam,uzun Soluklu Bir Surec...yaşamin Mucadeleden Ibaret Olduğuna Inanirsan,senin Icin Aynen oyle Olur:herşeye Ve Herkese Karşi Zorlu Bir Savaş.tadini cikarttiğin Birkac Mutluluk Aninda Kendini Galip Gibi Hissedersin,ama Geniş Anlamda Kadere Karşi Hep Yenildiğini Sanirsin.seni Bu Duruma Yonlendiren Ve Orada Saplanip Kalmana Neden Olan şey Kader Değildir Halbuki.o,senin Kendi Fikrin,kendi Deneyimlerinle şekillendirdiğin Durumlara Ait Aldiğin Kararlardir.

Yaşami Savaş Gibi Değil De,oyun Gibi Gormeye Karar Verirsen
Bir Kac Dakika Icinde Muazzam Bir Rahatlama Ve Hafiflik Hissedeceksin.
Bir Oyunu Kaybetmek,savaşta Yenik Duşmek Kadar Insani uzmez cunku.eğer Oyun Olduğunu Bilirsek,bu Oyunu Kazanmak Icin Elimizde Pek cok Firsat Olduğunu Da Bilmemeiz Gerekir.buna Karşin Yaşama Acimasiz Bir Savaş Gozuyle Baktiğimiz Anda Bu Mucadeleye Baştan Korku Yuklu Olarak Başlariz Ve Kazanma şansimizi Daha Baştan Bloke Ederiz.

Butun Enerjiler Serbestce Akmak,boşalmak Ister.bir Gul,ya Başaramazsam Diye Korku Dolu Bir Savaş Vererek cicek Acmaz.
oylesine ciceğe Durur,cunku Bu Yetenek Onun Yaradilişinin Bir Oyunudur.her Varlik Neye Ihtiyac Duyuyorsa Onunla Donatilmiştir,aksi Halde Yaşamini Surduremez.
Yalnizca Biz Insanlar,hakkimizi Elde Etmek Icin Guc Kullanmamiz Gerektiğini Duşunur,hata Yapariz.dişimizi Sikar,kafamizi Duvardan Duvara Vururuz.bu Arada Duvarin Orada Olduğuna Inandiğimiz Icin O Duvar Vardir,başka...

Ipin Ucunu Birak,koyver Gitsin,ne Olacaksa Olsun.yaşama Evet De.beyaz Bir Bulut Ol.bulut Nereye Surukleneceğine Aldirmaz,cunku Kendisi Neredeyse Hedefinin De Orada Olduğunu Bilir.

Karşilaştiğimiz Tum Problemlerin,direnc Sonucu Ortaya ciktiği Bile Soylenebilir.direnc Surtuşme Yaratir Ve Surtuşme Tahripkardir,yikicidir.

Savaşmayi Unut.bir Hedefe Varmak Icin Ne Kadar cok Enerji Harcarsan,o Hedefe Giden Yolda Karşina O Kadar cok Engel cikar.

Arzularinin Gercekleşmesine-şaka Değil-izin Ver.hedefe Giden Yoldaki Engelleri Gidermek Icin Yapilan Bilincli Her Eylem Yeni Engeller Doğurur,bunu Sakin Unutma....

Mucadele Etmeye Ihtiyacin Yok.yaratici Gucunun Bilincinde Ol Yeter...tanri Da Evreni Yaratmak Icin Fazla Mesai Yapip,deli Gibi calişmadi.o Duşundu Ve Evren Oldu.

Eğer Duşunce Ve Inancin Tamsa,onun Gercekleşeceğini Biliyorsan Ona Bir Enerji Akitirsin-gerceğe Donuşmek Icin Ihtiyaci Olan Enerjidir Bu.

Bugun Dorducu Olumlamamizi Veriyorum.aynen Diğerleri Gibi Gunde 3 Kez once Yuksek Sesle,ardindan Icimizden Okuyacağiz...haykirin Ki Evren Isteklerimize Karşilik Versin.isteyin Sadece Ve Birakin Kendinizi....

Sorumluluk

En Birinci Sorumluluğum Kendim Olmaktir.

Ben oncelikle Ve Sadece Kendi
Sorumluluklarimi Yuklenirim.

Ve Benim Diğer Insanlar Karşisindaki Asil Sorumluluğum,onlara oncelikle Kendi Sorumluluklarini Sevincle
Yuklenebilmeleri Imkanini Sağlamaktir.

Sorumluluğumu Sevincle Yuklenirim.
cunku Onlar Beni Buyutur Ve Guclendirirler.

Gorevlerimi Sevincle Yuklenirim,cunku
Onlar Beni Ben Yaparlar.
En Buyuk Gorevim,kendimi Mutlu,
Sağlikli Ve Başarili Yapmaktir.

En Buyuk Sorumluluğum Ise,kendi
Hayatimin Tamamen Benim Tarafimdan
Oluşturulmuş Olduğunu Kabul Etmek
Ve Ona Gore Yaşamaktir.

Kendi Yaşama Sorumluluğumu
uzerime Alma Gorevimi Hicbir Koşul
Ve Sebeple Ertelemem.

Gunumu Nasil Planlayacağima,neyi Tercih Edeceğime
Ben Karar Veririm.
Her Duşuncemin,davranişimiz Sonuclarindan Ben
Sorumluyum.

cevremdeki Insanlar Ve ozellikle Sevdiklerim Icin
Herşeyi Yapmaya Hazirim,
Onlar Istediklerinde Ve Almaya Hazir Olduklari Surece.onlarin Hayatlari Ile Benimkiler Arasindaki cizgiyi Net Olarak Farkederim.

Onlara Yardim Etmeye calişirim,ama Onlara
uzulup-kahrolarak Kendimi Faydasiz Hale Getirmem.

Sorumluluklarim Beni Geliştirir Ve Olgunlaştirir.

Beni Buyutur Ve Guclendirir.
Sorumluluklarim Bana Neşe Ve Canlilik Verirler.

Ama şunu Unutmam Ki
En Buyuk Sorumluluğum

Kendim Olmaktir......