Hayatımızın kontrolu bizim elimizde mi, değil mi? Bu sorunun yanıtını birlikte bulalım. Coğu zaman yaptıklarımızın sorumluluğunu almaktan kacınırız.

Hayatımızın kontrolu bizim elimizde mi, değil mi? Bu sorunun yanıtını birlikte bulalım. Coğu zaman yaptıklarımızın sorumluluğunu almaktan kacınırız. Şeytana uydum, bana buyu yaptılar, benim boyle davranmama diğer kişiler sebep oldu gibi cumleleri cok sık duyarız. Kurbağa Prens masalı bu olayı ne guzel anlatır. Kotu bir cadının yaptığı buyu nedeniyle bir kurbağanın icine hapsedilen ve bir kurbağa gibi yaşamaya terk edilip orada kurtarılmayı bekleyen yakışıklı bir prensin oykusudur. Bu tur bir buyu altında yaşamını surduren kişiler, ana babalarını ya da başka insanları suclamaktan vazgecmeyebilirler. Eğer suclama oyunu oynamak istiyorsanız surekli olarak secimlerinizin ya da yaşadıklarınızın sorumluluğunu başkalarına yukleyebilirsiniz. Bu tur bir durum sizin olgunlaşamadığınızı, ic goru kazanamadığınızı ve buyumeyi reddettiğinizi gosterir.

Birey olarak her birimizin istediğimiz şeyleri yapma tercihinde bulunma, kendi kaderimizin efendisi, gemimizin tek ve gercek kaptanı olma hakkımız vardır. Bir insanın geleceğini yonlendirmesi o insanın kendini yonetmesiyle başlar. Bireyin once kendini tanıması ve kendini tanımayı istemesi gerekir. Bunun icin;Ben kimim? ve... Ne istiyorum? sorusunu kendinize sormalısınız. -Kimim ve ne istiyorum! sorusunun yanıtı her secimde inanılmaz olcude onemli bir rol oynar. Kendinizden ne beklediğinizi aramak, bulmak ve bu konuda doğru secimler yapmak size cok az insanın ulaşmayı umduğu bir ozgurluk verecektir.

Her birimiz geleceğimizin onemli bir kısmını etkileyip, kontrol edecek yeteneğe sahibiz. Bu durumda secimlerimizin sorumluluğunu ustlenmeliyiz. Coğu zaman yaşadıklarımızın bir kader ve şans olduğunu kendimize kabul ettirmeye calışırız. Yaşam bir şans ya da kader meselesi değildir. Yaşamımızı bir kumar masasında oynamıyoruz. Yaşamımızı şansa bırakırsak başarılı olamayız. Yaşamınız yaptığınız secimlere bağlıdır.

Bugun, yarın ve izleyen her gun yapacağınız secimler, hic kuşkusuz kim olduğunuzun, ne istediğinizin ve sureceğiniz yaşamla neler yapacağınızın bir tablosunu yaratacaktır.

Yaşamınız size bağlıdır. Bu sizin seciminizdir. Bu sizin yaşamınızdır.

fusun budak