Vucudumuzda oluşan odemleri atan ve kanı temizlemeye yardımcı olan şifalı bitkiler hakkında sizlere bilgileri aktarıyorum

Vucudumuzu enfeksiyonlara ve mikroplara karşı korumamız icin nasıl vucudumuzun dışını banyo yaparak yıkıyorsak ic temizliğinede dikkat etmemiz gerekir.Vucut kendi koruma mekanizmasıyla nekadarda bunu yapsada cok fazla kotu şartlara mağrus kaldıysa bu mekanizma bile iflasedebiliyor.
Atkuyruğu cayı: Gunde 2-3 bardak, ac karnına, tatlandırılmadan icilir. 5-6 gunluk bir kurden sonra, 2-3 gun ara verilip, yeniden 5-6 gunluk bir kure başlanır. 2-3 kur yeterlidir.
Isırgan otu cayı: Gunde 2-3 bardak, ac karnına, tatlandırılmadan icilir. 2-3 haftalık bir kur yeterlidir.
Eğir koku cayı: 1 bardak, gun boyuna yayılarak, yudum yudum icilir. Bu kur 2 haftadan fazla surdurulmemelidir.
Sinirli ot cayı: Gunde 3-4 bardak, ac karnına, tatlandırılmadan icilir. 2-3 haftalık bir kur yeterlidir.
Pelin otu cayı: Gunde 1-2 bardak, oğun aralarında, tatlandırılmadan icilir. En fazla 1-2 hafta kullanılmalıdır.
Bitki harmanı: Isırgan otu, Frenk kimyonu, binbirdelik otu, papatya ve adacayı, ince kıyılmış olarak eşit oranda karıştırılır. 2-3 cay kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra suzulur. Gunde 2-3 bardak cay, biraz bal ile tatlandırılarak, oğun aralarında icilir. 3-4 hafta boyunca kullanılabilir.
takvim gazatesi