Şu anda tamamen mutlu musunuz? Durustce soyleyin!
Hakkınız olduğunu duşunduğunuz başarıları elde ettiniz mi?
Eğer yanıtınız olumsuzsa, buyuk ihtimalle yapbozun en onemli parcasını gozden kacırıyorsunuz.
ŞUKRETMEK.
Derin ve etkileyici bir şukretme duygusu varlığınızın OLMAZSA OLMAZ bir parcası olmak zorundadır… Tabii eğer surekli mutluluk ve başarı istiyorsanız.
Cicero'ya şu soyleminde tamamen katılıyorum:
"Şukretmek sadece tum erdemlerin en buyuğu olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer tum erdemlerin de ebeveynidir. "
Gercek şu ki, koşulsuz şukretme olmadan gercek mutluluk olmaz.
Ve temelinizde mutluluk olmadan da başarıyı elde edemezsiniz.
Diğer taraftan, şukrederek yaşayan bir insan mutlu ve başarılı olma konusunda husrana uğrayamaz.
"Neden boyle?" sorusuna kısa bir yanıt olarak hayatımıza hukmeden Evrensel Kanunları bir duşunun. Bu kanunlar "zihninizi neye odaklarsanız, onu alırsınız" der. Negatife
odaklanın, daha fazla negatif deneyimleyeceksiniz. Pozitife odaklanın, daha fazla pozitif deneyimleyeceksiniz .
Şukretmenin gucu dikkatinizi hayatınızın pozitif taraflarına cevirmesidir. Zihniniz derin ve yoğun bir şukretme hissi ile kaplıyken korkunun herhangi bir formuna yer yoktur. İyiye ve hayatınızdaki pozitif yonlere odaklanarak, bu pozitif yonlerin daha fazlasını deneyimleyeceksiniz .
Bundan daha da etkili bir yontem de şu andaki ve gecmişteki zorluklarınızı ve başarısızlıklarınızı bir gozden gecirmek ve bunların icinde bir pozitif şey bulmaktır. Bunu bulun ve bunun icin teşekkur edin.
Ve goreceksiniz ki o deneyimde buyumede ve oğrenmede, buyuk bir adım atmışsınız. İleride aynı zorluklarla karşılaştığınızda da cok daha kolay atlatacaksınız.
Başarısızlıklarınızda olumlu bir şey bulamıyor musunuz?
Yeterince fazla uğraşmıyorsunuz. Konficyus'un şu deyişine bir bakın: "Ayakkabılarım olmadığı icin şikayet ediyordum,ta ki ayakları olmayan bir adam gorene kadar."
Her zaman olumlu bir yan vardır, HER ZAMAN.
Onu bulun ve derinden ve koşulsuzca şukredin. İlerideki başarılarınız ve mutluluğunuz buna dayalı olacak.
Şukran duygunuzu ifade etmede kendinizi kişilerle sınırlamayın. Bu bir insan olmak zorunda değil. Şukranlarınızı sadece var olduğu icin bir objeye de ifade edebilirsiniz.
(orn: bir arabam olduğu icin şukrediyorum; başımı sokacak bir evim olduğu icin şukrediyorum) Veya bir deneyim, bir duygu, bir ses, bir renk, bir manzara icin de şukredebilirsiniz. Bir grup insana teşekkur edebilirsiniz… doğaya, Tanrı’ya teşekkur edebilirsiniz…
Oyleyse şukretmenin en etkili yolu nedir?
"TEŞEKKUR EDERIM" demek! Bu ifadeyi istediğiniz kadar detaylandırabilirsiniz ama ictenlikle, sevgiyle ve şukran duyarak soylenmiş basit bir "teşekkur ederim”de bir başka guzellik vardır…
Şimdi deneyin. Hayatta en cok sevdiğiniz kişiyi duşunun. Belki bu eşiniz, partneriniz, aileniz veya bir arkadaş. Herhangi birisini duşunemiyorsanız, o zaman cok seveceğiniz birisini hayalinizde yaratın. Bu imaja tam bir kabul ve sevgiyle odaklanın ve ona teşekkur edin.
"Sadece sen olduğu icin teşekkur ederim"
"Hayatıma getirdiğin guzellikler icin teşekkur ederim".
Onlara her ne sebeple teşekkur ediyorsanız olun, bunu ictenlikle ve sevgiyle ifade edin. Tam anlamıyla duyduğunuz şukranı ifade ederken aynı anda kendinizi kotu hissetmeniz MUMKUN DEĞİLDİR.
Tekrar deneyin. Bu yazıyı okuyorsanız gorebilme gucunuz icin şukredin. Eğer bu yazı size okunuyorsa, duyabildiğiniz icin teşekkur edin.
Biraz alıştırma gerekebilir ama bunu duzenli yaptığınızda hayatınızın kalitesinde dramatik
iyileşmeler olacak.
Ve ne zaman hayatınızın yolunda gitmediğini fark ederseniz, durun ve şu anda ve burada
sahip olduklarınıza şukredin. İlerlemek icin doğru yolu bulacaksınız.
Bu arada, bitirmeden neden şu soyleyeceğim egzersizi bir sureliğine denemiyorsunuz. Bakın nasıl hissedeceksiniz. İnsanları gelip gecerken izleyebileceğiniz bir yere oturun. Mesela bir kafede veya trende. Gorduğunuz her insan icin icinizden bir "teşekkur ederim" deyin. Hic bir neden olmaksızın. Sadece diyebildiğiniz icin deyin. Bunu sessiz bir sevgi ve
şukran duygusu akışı şeklinde yapın.
Sessiz yapacağınız icin aptal gibi de gorunmeyeceksiniz.
Sadece deneyin. Soz veriyorum kendinizi iyi hissedeceksiniz.
Okuduğunuz icin TEŞEKKURLER!
Yazan: Lance Beggs
Ceviri: Lale Kulahlı
şukretmek....
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- şukretmek....