Merhaba kızlar bu konuyu acmamın sebebi bu konuda canı yanan cok anne olması ve belki benzer teşhisler konulan bebeklerimiz hakkında birbirimize yol yordam gosterebilmek icin ,birbirimize umut olabilmek icin ..
benim hikayem ozetle şoyle:

ben 2 bebek kaybettim biri 24 haftalıktı diğeri 22 haftalıktı ikisinde de benzer bulgular vardı konulan teşhisin adı distal artrogripozis bir tur kas hastalığı imiş
eşimle akraba evliliği vs.. hic birşeyim yok ailemizde bildiğimiz gecmişimizde sakatlık ya da sakat doğan bebek yok
kan uyuşmazlığımız mevcut ama bunun etken olmadığını biliyoruz
ayrıca talasemi taşıyıcısıyım ama eşimde yok buda risk oluşturmuyor genetiğin verdiği sonuca gore bilenen bir sebep yok denemeye devam edeceksiniz iki kere takrar ettiği icin tekrar olma olasılığı yuzde elli dediler onceki bebeklerimde yaşadığım şeyler şoyleydi

-cok az hareket etmesi ve ultrasonda genelde hep aynı şekilde kasılmış gibi duruyor olması
-24. haftaya gelmeme rağmen bebek hareketlerini hissetmemem
-ellerini acmaması bazı parmaklar kasılmış gibi hep kapalı idi doğduğunda parmakları tamdı ama eli hala o şekildeydi
-amniyo sıvımın fazla olması ve karnımda aşırı gerginlik hissi
-bebeğin yutkunma problemi
-beyinde odem başlangı bebeğin karnında odem başlangıcı

son bir cesaret tekrar denedim ve şu anda 8+3 haftalık hamileyim doktorumun dediğine gore boyle yani benim hesabıma gore bir hafta ilerideydi ama dollenme zamanına bağlı olarak bazen bir hafta farklılıklar olabiliyormuş bunu cok takmıyorum tekrar bir yola giridk cok korkuyorum stresliyim iyi duşun iyi olsun diyorlar ama bunu yaşayan bilir hic kolay değil artık bundada olmassa bebeksiz yaşamayı kabul etmemiz gerekecek sanırım umarım herşeyin hayırlısı olur lutfen durumu bu şekilde olanlar durumunu ozetlesin burda buluşalım sevgiler...