Dun ikili tarama testim riskli cıktı .pappa değerim duşuk ( 0,535 ) kombine trisomy 1/615 cıktı . Doktor orta risklisin papp değerin duşuk olduğu icin risk taşıyorsun uclu tarama yapamam amniosentez oneriyorum dedi .Ağlayarak başka doktora gittim o da riskin cok Yuksek buna orta risk diyemem fetal DNA ya da amniosentez olmanı oneririm olmak istemezsen normal gebelik takibi yaparız cocuk nasıl doğarsa kabul etmiş olursun dedi . Riski gebelik bolumunden randevu alıp amniosentez icin evrakları imzaladım once , ayrıntılı utrasyona baktılar bebeğin kalbi , kafası midesi vs incelendi . Doktor gebelik surecim hesaplanamadıgı icin risk grubunda olduğumu soyledi ( hamileyken regl olduğum icin kac haftalık olduğumu her doktor farklı soyluyor) doktor utrasyonda bir şey gormediğini soyledi . İcim biraz olsun rahatladı . Amniosentez icin gun verdiler . Eve geldim ama kafam cok karışık yaptırmalı mıyım hangi doktora inanmalıyım ? İkilisi kotu uclu testi iyi dortlu testi kotu cıkan ama sağlıklı doğan birini duydum . İkili taraması iyi cıkan ama bebek doğduğunda x kromozom bozukluğu olan birisi ile de konuştum . . Amniosentez yaptırıp uclu ve dortlu tarama testi yaptırmaya gerek olmadığını duşunuyorum . Tekrar aynı stresi yaşayıp uzulmekteyse bir kez amniosentez olmayı tercih ederim . Siz ne duşunuyorsunuz