Selam kızlar,
Umarım konu doğru yerdedir.

Şu an 10 haftalık hamileyim.
Daha once 10.haftada kalbi duran bebeğim oldu kurtajla alındı, bir de 22 haftada erken gelen bir bebek.
Sonrasında tup bebek denedim ve kimyasalla sonuclandı.
Bu bebiş kendiliğinden geldi cok şukur.

Kısa bir ozet geciyorum ki benzer durumu yaşayan varsa yardımcı olsun bana lutfen.

İlk gebeliğin kaybı normal goruldu herhangi bi araştırma yapılmadı.
22 haftalık kaybımda aniden rahim ağzı acıldı ve bebek geldi. O zamanki doktorum sonraki doğumda 12-13.haftalarda kesinlikle rahim ağzına dikiş (serklaj) atılmalı demişti. Hala da aynı şeyi soyluyor.
Tup bebek surecimde de yapılan araştırmalarda kanımda pıhtılaşma olduğunu oğrenmiştim. Gebeliğimin başından beri kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullanıyorum.

Dun riskli gebelik uzmanına gittim dikişle ilgili goruşmek icin.

Bana "dikişe gerek olmadığını benim kayıplarımın kan pıhtılaşması ile ilgili olduğunu" soyledi ve kafamı cok karıştırdı.

Bu doktora guvenip dikiş attırmasam aynı kaybı, acıları bi daha yaşama fikri urkutuyor, kendi kontrollerimi yapan doktorum da dikiş gerekli diyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Kan pıhtılaşmasına bağlı kayıp ve servikal yetmezlik sebepli bir kayıp ayırt edilemez mi?

İhmal etmek istemiyorum tabiki gerekli ise dikişi yaptıracağım...

Sizler benzer şeyler yaşadınız mı? Sonuclar nasıl oldu? Lutfen fikirlerinizi paylaşın.. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum . Doktorların farklı goruşte olması cok garip.