[B]Tarih oğretmeni arka sırada dalga gecen cocuğu derse kaldırmış
-soyle bakalım kartaca savaşını kim yaptı?
cocuk suklum puklum boynunu bukmuş
-valla,billa ben yapmadım hocam
oğretmen kızıp,bağırıp,cağırmış zil calmış.sınıftan cıkmış koridorda matematik oğretmenine rastlamış
-kardeşim bu cocuklar beni cıldırtacaklar.kartaca savaşını kim yaptı diyorum valla billa ben yapmadım diyorlar
matematikci teselli etmeye calışmış
-aldırma canım kızma!bu keratalar boyledir,hem yaparlar hem yapmadım derler
tarihci sacını başını yolarak mudurun odasına koşmuş
-mudur bey mudur bey bu ne bicim okul!oğrencisine kartaca savaşını kim yaptı diyorum ben yapmadım diyor,oğretmenine olayı anlatıyorum sinirlenme bu cocuklar boyledir hem yaparlar hem yapmadım derler diyor.cıldıracağım!
mudur,tarihciyi yatıştırmaya calışmış
-canım kızma,bakanlığa yazı yazar sorarız!
-neyi?
-kartaca savaşını kimin yaptığını..
tarihci yığılıp kalmış fenalık gecirmiş rapor alıp evine gitmiş bir hafta sonra bakanlıktan zarf gelmiş acmış okumuş
-bu yıl odenek kalmadığı icin kartaca savaşı yapılmayacaktır.bilginize!...

odul almış bi fıkra
Trafik polisi Cemal’in kullandığı aracı durdurur ve gulerek mujde verir :
- Sizi tebrik ederim beyefendi bugunku kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek surucu sizsiniz bu yuzden size 500 milyon lira odul vereceğiz. Bu parayla ne yapmayı duşunuyorsunuz? Cemal cevap vermiş :
- Hemen cidip bir ehliyet alacağum...
Polis, ne senin ehliyetin yok mu, demeye kalmadan yandan fadime soze girmiş :
- Siz ona bakmayın memur bey icince hep boyle sapitiy.
Polis iyice sinirlenmeye başlamış tam bu arada arka koltukda oturan Dursun atlamış :
- Ula ben size demedim mi caluntu arabayla yola cıkmayalum, başımıza bir iş celur diye. Trafik polisi iyice zivanadan cıkmak uzereymiş ki bagajdan İdris’in sesi gelmiş :
- Ne oldu uşaklar gectik mi sınırı?..

yorumsuz
Adamın birine sayısaldan buyuk ikramiye cıkıyor.Karısına bile soylemiyor sabaha karşı ikramiyeyi almak icin Ankara'ya yola cıkıyor . Tam Elmadağ'a gelmişken bir telefon. Arayan kayınbiraderi

-Nerdesin enişte ?
-dışarıdayım hayırdır.
-Cabuk eve gel
- n'oldu ? cok mu acil
- hemen gel ablam
- yoksa hasta mı ?
- yok sizlere omur
telefonu kapattıktan sonra adam koltuğa yaslanıp demiş ki "