andız otu koku andız otu koku nasıl kullanılır andiz
Astım hastaları icin bitkisel bir oneri sunuyorum meleklerim.Sizde yada ailenizde astım hastası olan biri varsa mutlaka dikkatle okuyun.İnternetten oğrendiğim kadarıyla cok iyi geliyormuş ve hemen hemen hastların coğunda iyileşme oluyormuş.
Umarım işinize yarar.Gecmişler olsun....

Andız otu koku astıma iyi geliyor
Uzmanlar, andız otu kokunun ezilip balla karıştırılarak yenilmesi durumunda astıma cok iyi geldiğini, bronşiyal oksuruklere ve boğmacaya karşı da buyuk faydalar sağladığını soyluyor.

Andız otu, yuzde 40 civarında inulin, eterli ucucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler iceriyor. Balgam sokturucu, oksuruk gıcığını dindirici, terletici, sindirimi uyarıcı, antiseptik ozellikleri bulunuyor. Ozellikle bronşiyal oksuruklere ve boğmacaya karşı cok faydalıdır.
Balgam birikimli tum hastalıklarda, orneğin bronşit ve akciğer iltihabında kullanılabilir. Andız otu, şifalı bitkilerin cok yonlu etkinliklerine ornek gosterilebilecek bir bitkidir.

Mikrop kırıcı ozelliğe sahip
İcerdiği sabit yağın yatıştırıcı etkisine, eterli yağın uyarıcı etkisi eşlik eder ve bu iki değişik etki, mikrop kırıcı ozellikle butunleşir. Andız otu koku, astıma ve bronşiyal astıma karşı kullanılabilir. Eskiden tuberkuloz tedavisinde kullanıldığı biliniyor.

Andız otu ve koku, İcerdiği acı maddeler sayesinde, iştahı acıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. İdrar artırıcı ozelliği de bobrek hastalarının tercin nedeni. Sistit, nefritve piyolonefritte kullanılır.
Andız otu ve koku, dişilik organlarını cok olumlu etkiler. Adet duzenleyici olarak alınabilir. Tumorlerin gelişimini durdurduğu soyleniyor. Ama bağırsak parazitlerine karşı etkisi tartışılmaz. Basur ve deri hastalıklarında iyi sonuc verir. Beyin hastalıklarında faydalıdır.
Andız otunun kullanım bicimi
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış kok, orta boy 1 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve 8-10 saat demlendikten sonra suzulur. Gunde 2-3 bardak cay, ısıtılarak ve sıcak olarak icilir.

Andız otu karışımı
Solunum yolları problemlerine karşı, kopek otu (bozotu) veya civanpercemi ile eşit oranda karıştırılabilir.

UYARI: Yuksek dozajlar, kusmaya ve mide ağrısına yol acar. Alerjik tepkiler gorulebilir. Bilinen başkaca bir yan etkisi yoktur. Gebelik surecinde kullanılmaz. Cocuklarda dozaj yarı yarıya indirilmelidir.
Astıma iyi gelen diğer bitkiler
- Cam filizi (75 gram) akşamdan 1 litre su icine bırakılıp sabahleyin kaynatılarak 10 dakika dinlendirildikten sonra balla karıştırılarak gunde 2 kahve fincanı icilirse, astıma iyi geliyor. Sıcak icilmesinde buyuk yarar vardır.
- Deve tabanının suda kaynatılıp buharının solunması, astıma ve her turlu nefes darlığına karşı faydalı.
- Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu da astım hastaları icin yarar sağlıyor.
- Nar, havuc ve soğan astıma iyi gelir.