ruyada sabunlanmak ruyada el sabunlamak
Merhaba Melek'ler, internette gezinirken karşıma cıkan ve benim etkilendiğim bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Mardin'li bir sabun imalatcısı olan Mehmet isimli beyin, imalatını yaptığı ve Avrupa'da bile yok satan, ulkemizde bir cok siyasetcinin ve unlu kişilerin kullandığı sabunlar, domuz gribinden tutunda, cilt bakımına, sac dokulmesine karşı cozum oluyormuş.

Sevgili Melek'lerim; şimdi gelin hep birlikte bu sabunlar hakkında imalatcısı olan kişiden bilgiler edinelim.

Mardinli sabun ustası Mehmet Dede, sac dokulmesine karşı bıttım sabunu, cilt hastalıklarına badem sabunu, domuz gribine karşı da en etkili cozum olarak menengic sabunu kullanılmasını tavsiye ediyor. Mehmet Dede, vatandaşları domuz gribine karşı kimyasal sabunların yerine doğal ve bitkisel urunlerden elde edilen sabunların kullanılmasını istedi.

İngiltere prensi Prens Charles'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gul'e, unlu sinema sanatcılarına kadar bir cok kişinin, urettiği sabunları kullandığını belirten Sabun ureticisi Mehmet Dede, dunyada hızla yayılan ve olumlere sebep olan domuz gribine karşı en etkili dezenfekte ilacın menengic sabunu olduğunu soyledi.

El yapımı imalathanesinde urettiği bıttım, badem ve menengic sabunlarını başta ABD olmak uzere, Japonya İngiltere, İspanya, Almanya ve Ortadoğu ulkelerine ihrac eden Mardinli sabun ureticisi Mehmet Dede, dunyada bir cok olumlere neden olan domuz gribi virusunun, ancak doğal ve bitkisel uretilen sabunlarla yok olabileceğini savundu.

Dede, "Tamamen doğal bitkiden uretilen menengic sabununun icindeki maddeler, ciltteki, eldeki ve yuzdeki butun bakterilerin temizlenmesinde etkisi var. Turkiye'nin ceşitli universitelerinde yapılan tahlillerde bile urettiğim sabunların ne kadar sağlığa yararlı olduğu bilimsel calışmalarla kanıtlandı." dedi.

SİPARİŞLERİ YETİŞTİREMİYOR

Dunyanın bircok ulkesinden ozel siparişler aldığını hatırlatan 38 yaşındaki Mehmet Dede, baba mesleği olarak 25 yıldan beri bu mesleği icra ettiğini ifade etti. Son iki yılda siparişleri yetiştirmekte zorlandığına işaret eden Dede, şoyle devam etti:

"Tamamen doğal ve el uretimi olduğu icin sabun uretimi haftalarca suruyor. Ozellikle son gunlerde artan domuz gribi nedeniyle ozellikle yurt icinden ve yurt dışından melengic sabunu icin ozel siparişler alıyorum. Vatandaşlar kimyasal sabunların yerine doğal uretim olan menengic bittim ve badem sabununu tercih ediyor. Bu da uretimimizi buyuk olcude artırdı. Bu aralar ozellikle Arap şeyhlerin yoğun ilgi gosterdiği bıttım, menengic ve badem sabuna olan talebi karşılamaya calışıyoruz."

SACI DOKULMESİNE KARŞI BITTIM SABUNU

Domuz gribine karşı menengic sabununu oneren sabun ustası Dede, ayrıca, sacı dokulen vatandaşlar icin de bıttım sabununu, cilt hastalığı olanlara da badem sabunu tavsiye etti.

Dede, "Bıttım sabunu uretimi tamamıyla doğal urunlerden oluştuğu icin hic bir yan etkisi yok. Sabunumuz Mardin'e, kente gelen butun yerli ve yabancı turistlerin aradığı urun haline geldi. Bin bir derde deva olarak tabir edilip, herkese tavsiye ediyorum. Sabun, yabani fıstık (bıttım) yağı, menengic karışımından yapılıyor. Bu iki bitki dışında kesinlikle başka katkı maddelerinin karışımı yapılmıyor. Aynı zamanda kepeği, deri dokulmelerini ve sac dokulmelerini onleyici faktore sahip. Bıttım sabunu, bolgede 'Botan sabunu' olarak bilinmektedir. Sabunun asıl vatanı Mardin Botan bolgesidir. Bu bolge, Mardin'den Şırnak'ın Cizre ilcesine kadar yayılmaktadır. Tamamıyla doğal urunlerden uretildiği icin yan etkisi bulunmuyor. Sacları besliyor ve yumuşak hale getiriyor. Sac dokulmesini onluyor ve beyaz saclara doğal guc vererek, siyahlaşmasına neden olmaktadır." şeklinde konuştu.

Domuz gribine karşı en etkili dezenfekte ilac olan menengic sabunu kullandıklarını belirten vatandaşlar ise yurt icinde ve yurt dışında yaşayan akrabaları ve dostları icin Mardin'den menengic sabunu gonderiyor. Uc aydır menengic sabunu kullandığını belirten Ahmet Acay adlı vatandaş, domuz gribine karşı ailecek menengic sabunu kullandıklarını ve bunun cok faydasını gorduklerini soyledi.

Acay, "Tamamen doğal ve bitkisel urunlerden uretildiği icin yan etkisi yok. Almanya'da yaşayan akrabalarımız icin kargo ile sabun gonderdim. Yoğun bir talep var. İmkanımız olcusunde onlara sabun gonderiyoruz." diye konuştu.

Bu sabunları sanırsam aktarlardan bulabilirsiniz Melek'ler, netten de araştırabilirsiniz, buyuk ihtimal ile bu firmanın wep sitesi vardır. Hadi olmadı diyelim, o zamanda sabunların yapıldığı bitkilerle netten arama yapabilirsin. Şimdi diyeceksiniz ki ''RuYaM adminim siz konuyu acmışsınız, ovmuşsunuz, nasıl sipariş vereceğimizi neden bulmadınız'' haklısınız Neden mi; cunku inanılmaz youğunumda ondan Ama şunu da demeliyim ki isteyen istediği herşeyi, her biligiyi bulur. Bu hepinizin bulabilceği kadar kolay bir bilgi olduğu icin vakit kaybetmek istemiyorum Sipariş vermek isteyipte, veremeyen arkdaşlarım buraya yazsın, ben yardımcı olmaya calışırım

Sevgilierimle...

Meleklermekani.com Editor - Admin RuYaM