Arkadaşlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim ve konuyu uzatmadan biz bebek sahibi olmak istedik ben 3 defa kadın doğumda normal kontrellere gittim ve gorunurde bir sıkıntı yok eşime de sprem testi yapıldı herşey onun icinde normaldi. Daha sonra 6 aylık surecte hamile kalmayinca hsg testi istendi ve devlet hastanelerinde yapmıyorlar ozelde tekrar muayene olup hsg testimi anestesiz bir şekilde gecirdim cok ağrısı yok hafiften ağrınız oluyor ama o an 1 dk suruyor ve geciyor bu kadar kucuk birşey icin anestesiye hic gerek yok ve bana 3 kere ilac enjekte edildi buna rağmen derin derin nefesler alarak 10 dk da işlem bitti neyse hsg testi cekildi rahmim T şeklindeymiş ve doğuştan olan bir yapışıklık tespit edildi sağ tupum kapalı sol tupum acık ama doktor mudahalesi olmadan cocuk sahibi olmam cok zor, olsa bile 1-2 ay sonra bebek rahme tuttunamiyor cunku alan cok dar ve bebek duşuyor bu yuzden Histeroskopik adlı şey oneriliyor yada bir spiral takiliyormus bu 1 ay rahimde kalıyor yapışıklik acılsın ve bir daha olmasın diye bir ilac kullaniliyormuş ama bu kesin cozum değil, ayrıca denilen Histeroskopik de ufak bir operasyon bununla rahimin icine kamerayla girilip bakiliyor o anda işlem yapışık olan kısımları genisletiliyor yada makasla veya lazerle cizik atılıyor ve ilerleyen surecte bebek sahibi olmaniz bekleniyor. Benim gibi olan tum kadınları aydinlatmak adina yazdım başımdan gecen olayı su anda testlerimi tek bir doktora bağlı kalmamak adina tekrar başka bir doktora baktiricam. Bu surecte de onerilmiyor cunku bebeğin gelişebileceği bir alan olmadığı icin oncelikle rahimdeki yapışıkliğin giderilmesi isteniyor daha sonra eğer talep edilirse tup bebek tedavisi uygulanabilir.
Ben oldukca stresli ve zor bir donemden geciyorum benim gibi olup cocuk sahibi olabilen yada Histeroskopik operasyonu geciren hanımlar var mi diye merak ediyorum? Birde bebek duşuğu olmadığı icin bazi doktorlar once duşuk olsun daha sonra operasyon istiyor nedenini bilmiyorum. Ve bende gelişmeleri burdan sizinle paylaşacağım hepimiz icin zor bir donem birbirimize yardımcı olalım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hag testini 15 Eylul 2021 de 1150 tl,ye anestesiz şekilde yaptırdım.
Anestezili olursa 100-150 tl yukarısı oluyor.
Histeroskopik adli operasyon ge fiyatı hakkında beni bilgilendirebilicek olanlar varsa lutfen yardim etsin.
Şimdiden tavsiyeleriniz icin teşekkur ederim.