Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı genc stoperlerden Emrecan Uzunhan, acıklamalarda bulundu. İstanbulspor'dan transfer olan 21 yaşındaki genc savunmacı, "İki ayı aşkın bir suredir bu kulupteyim ve burada olduğum icin cok mutluyum. Adaptasyon surecini hızlı bir şekilde atlatmak istiyorum. Ben buraya geldiğimde farklı bir sistem vardı. Şu anda dortlu oynuyoruz ancak arkasında beklediğim Romain Saiss bence ligin en iyi stoperi. Forma şansı bulduğumda onun eksikliğini hissettirmemeye calışacağım. Onun arkasında beklediğim icin şanslıyım." dedi. Kendi ozelliklerinden bahseden Emrecan Uzunhan, "Gecmişte stoperlerden beklenen şeylerle bugun beklenen şeyler arasında farklar var. Bugun ben de teknik direktor olsam bir sol ayaklı bir sağ ayaklı stoper tercih ederdim. Ben sol ayaklıyım ve bu bir stoper icin nadir gorulen bir şey ancak sağ stoperde de oynamam gerekirse oynarım. Alanyaspor macında talihsiz bir şekilde kırmızı kart gordum ancak kararın doğru olduğunu duşunmuyorum. O anı geride bıraktım ve onume bakıyorum." ifadelerini kullandı. Buyuk bir kulube geldiğini soyleyen Emrecan Uzunhan, "İstanbulspor'dan geldim ve orası da buyuk bir camia ancak Beşiktaş'a gelerek cok cok buyuk bir kulube geldiğimin farkındayım. Buraya gelince insanların tanıdığı bir insan oluyorsunuz ve buna gore hareketlerime daha cok dikkat ediyorum artık. Beşiktaş'ı temsil ediyorum sonucta." dedi. Eğitim hayatıyla ilgili soruyu da yanıtlayan siyah-beyazlı futbolcu, "Oğrenciliğimi de dondurmayı duşunuyorum, 1 senedir zaten hic gidemedim. Ancak inşallah bitireceğim okulu." acıklamasını yaptı. Teknik Direktor Valerien Ismael'den ovgu dolu sozlerle bahseden siyah-beyazlı futbolcu, "Valerien Ismael tam da buyuk takımların oynaması gerektiği gibi bir oyun istiyor. Cok tempolu oynuyoruz ve bu sistemin de bazı gereklilikleri var. Fiziksel olarak cok guclu olmalısınız. İlk geldiğimde her akşam 10'da uyuya kalıyordum. Burada oyuncuları da cok geliştirecek bir oyun var." şeklinde konuştu. Turk futbolu ile Avrupa futbolu hakkında gelen soruyu yanıt veren Emrecan, "Avrupa'daki 'genc' tanımı ile bizimki cok farklı. Avrupa'dan cok farklıyız ve burada oyuncular daha gec şans buluyor. Umarım Avrupa ile aynı seviyeye geliriz." dedi. Milli Takım hakkında soru uzerine konuşan Emrecan Uzunhan, "Milli Takım'da oynamak istemeyecek bir oyuncu yoktur ve benim de boyle bir hedefim var tabii ki. Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra milli takıma da secileceğiz." acıklamasını yaptı. Beşiktaş ve kariyerindeki planları hakkında bilgi veren Emrecan, "Her oyuncu Avrupa'yı hayal eder ancak şu anda onceliğimiz Beşiktaş'ın başarısı. Onumuzdeki donemde Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda Avrupa'ya gidebilirsek guzel olur." dedi. Hucum hattıyla ilgili konuşan Emrecan, "On hattımız cok kaliteli gercekten. Weghorst gibi bir oyuncu ile oynamak cok farklı. Antrenmanlarda dahi her şeyi deniyor. Ligin en iyi hucum hattına karşı antrenman yapmak hem Tayyip'e hem de bana yardımcı oluyor." diyerek sozlerini noktaladı.