TFF 3. Lig ’den Bolgesel Amator Lig ’e (BAL) duşen Denizli temsilcisi Kızıkcabolukspor, Darıca Genclerbirliği Başkanı Arif Gulen ’in sosyal medyada katıldığı bir programda sarf ettiği ve şike itirafı olarak değerlendirilen sozlerinin ardından harekete gecti. Rakip takımın yedek oyuncularla sahaya cıkmasını sağladığını soyleyen Gulen ile rakip Kalecik FK Başkanı Hakan Karakaya ve teknik direktoru Evren Şenel hakkında suc duyurusunda bulunan Kızılcabolukspor, ‘şike ’ suclamasıyla TFF ve UEFA ’ya gitmeye hazırlanıyor.

Şike suclamalarının ortaya cıkmasına neden olan olaylar, gecen sezonun son haftasında yaşandı. TFF 3. Lig 2. Grup ’ta mucadele eden Kızılcabolukspor, son hafta macında 76 Iğdır Belediyespor ’u 2-0 yenerek 37 puanla ligi tamamladı. Darıca Genclerbirliği ise son hafta macında Kalecik FK ’yı 2-1 mağlup ederek 38 puanla ligde kalırken, Kızılcabolukspor da bu sonucla BAL ’a duştu. Darıca Genclerbirliği Başkanı Arif Gulen, sezon boyunca tum kredilerini kullandığını ifade ettiği programda sarf ettiği,
“Butun şehrin kaderini sadece takımın elini bırakamadım. Ne yaptım? Bakın bir başkan bunu soylemez. Ben ne yaptım biliyor musunuz? Kalecikspor ’a sağdan soldan baskı yaptırdım. Dedim ki, 'Bir iddianız yok. Duyuyoruz teşvik primleri havada ucuşuyor. Adam gibi bu futbolu yonlendirmek lazım'. Ben butun işimi gucumu bıraktım, kendi takımımı bıraktım. Kalecikspor ’a yedek kadrosu ile cıkması icin tabiri caizse baskı yaptırdım. Şimdi bunu hicbiri bilmez. Benim hocam, benim futbolcum Kalecikspor ’un yedek kadrosu ile maca cıktığını gormedi mi? Ucuncu yedek kaleci ile cıktığını gormedi mi? Onu bile 2-1 yendik, ben derin bir nefes aldım” sozleri, ligden duşen Kızılcabolukspor ’u harekete gecirdi. Darıca GB Başkanı ’nın şike sozlerine soruşturma acıldı Darıca Genclerbirliği Başkanı Arif Gulen ’in sozlerinin ardından Kızılcabolukspor Kulubu Başkanı Ersen Kaplan, iki başkan ve teknik direktor hakkında suc duyurusunda bulunduklarını soyledi. Şike yapılarak Kızılcabolukspor ’un hakkının yendiğini aktaran Kaplan, Arif Gulen ’in yanı sıra Kalecik FK Kulubu Başkanı Hakan Karakaya ile teknik direktoru Evren Şenel hakkında da Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ’na suc duyurusunda bulunduklarını acıkladı. Kaplan, ayrıca konuyu Turkiye Futbol Federasyonu ve UEFA ’ya taşıyacaklarını dile getirerek,
“Gerekli muracaatları yapmaya hazırlanıyoruz. Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Federasyon ne yapar bilmiyorum ama Turkiye gordu ki Kızılcabolukspor duşmemiş, duşurulmuş. Hukuki mucadeleyi başlattık. Gerekeni yapacağımızdan kimsenin şuphesi olmasın. Nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz. Ortada aleni bir durum soz konusu. Biz sonuc alacağımıza inanıyoruz. Gorevi devraldığım Osman Duran başkan her zaman siyasete yenildiğini soyluyordu. Futbolda boyle şeylerin olmasına uzuluyorum” diye konuştu.

O donem yaşananların şahidi olan ve kendilerine buyuk haksızlık yapıldığı one suren donemin Kızılcabolukspor Başkanı Osman Duran ise şunları paylaştı:
“Bizim Kelecik ile oynadığımız macın goruntuleri mevcut. Biz resmen orada dayak yiyerek buraya geldik. Bizim ne şartlarda duştuğumuzu devamlı soylerdim ama kimseyi inandıramadım. Biz o macta galip gelebilirdik ve galip gelseydin bunların hic biri konuşulmayacaktı. Biz ligden duşmeyecektik. Uzerimize oyunlar oynanarak duştuk. Dun bir gercek ortaya cıktı. Hakkımızı arayacağız. Kazanabilirsek yine Kızılcabolukspor ’u 3. Lig ’de gormek istiyorum. Ligden duştuğumuz icin futbolcularımızın bazı alacaklarını odeyemedik. Herkesin lobisi cok yuksek. Denizli'nin federasyonda hicbir lobisi yok. Yaşananları defalarca ilgili yerlere ilettik. Sezon boyunca pek cok macta lobilere yenildik. Hakemlere yenildik. Oyuncularımız maclarda tartaklandı. Haksız kartlarla eksik bırakıldık” ifadelerini kullandı.