Bugun tam 29 haftalık (sata gore) hamileyim. Onceki kontrollerimin hepsi devlette olmuştu. Bu kez ozelden randevu aldım.
Zaten muayene oncesi modum tamamen duştuğu icin (onu da anlatıcam..) kafamdaki hicbir şeyi soramadan cıktım.
•"Plasenta anterior" ifadesi ile başlayan bir muayene. Biliyorum şuan icin risk teşkil etmiyor. Plesanta sağ on tarafta ve tam olarak o bolgede uyuşma/kasılma hissediyorum. Ciddi nefesimi kestiği durumlar olabiliyor. Bunu doktora da soyledim ama herhangi bir acıklama yapmadı. Zaman icinde plesanta yerleşimi değişen (29.haftadan sonra) oldu mu? Artık bu saatten sonra değişmez gibi geliyor...
•Bugune kadar perinatolog muayeneleri dahil hep 5-6 gun once cıktı ama bugun 1 hafta geriden geliyor dedi doktor. 1 hafta ileri 1 hafta geri normal kabul ediliyor evet ama sizce bu durum cihazdan mıdır yoksa geriye mi duştu? Kilosu 1300-1420 arası dedi..
• Tam olcumde suyu az, dort taraftan olculduğunde toplam olarak sınırda cıktı. Ben plesantanın duruşundan kaynaklandığını duşunuyorum. Herhangi bir acıklama yapmadı. Bu konuda su tuketimi, havuc suyu vs... bilgiliyim.Sadece icimi rahatlatmanıza ihtiyacım var

• Kocaeli/İzmit icin universite hastanesi dışında "riskli gebelik" takibi ve doğumu kabul edebilecek bir doktor oneriniz var mı? Konak hastahanesinde kabul eden bir tane bile doktor yok mesela..Zaten modumu duşuren de bu oldu. Universite hastahanesine gitmek istemiyorum