Mezarliktaki Yangin
Su an 17 yasindayim ve olay bundan 3-4 sene evvel YASANMISTIR. O yaz en buyuk zevkimiz arkadaslarla gece asagi inmek idi ve hemen hemen indigimiz her gece birbirimize korku hikayeleri anlatirdik. Anlattigimiz hikayeler genelde kendi hayal urunumuz olurdu fakat anlatirken sanki yasamis gibi anlatirdik ve kendi uydurdugumuz hikayeye o ortamin verdigi gerilimle kendimiz de inanir ve korkardik. Icimizde en cok hikaye anlatan Nedim diye bir arkadasimiz idi. Nedim yasca bizden buyuktu ve bizi korkutmayi iyi basariyordu acikcasi. Yine boyle bir gecede Nedim bize cok ilginc bir hikaye anlatti. Hikayeye gore bazi insanlar sebepsiz yere iclerinden gelen bir atesle kule donusecek kadar yaniyorlarmis. Bu yanma o kadar cabuk gerceklesiyomuski, kendisini kurtarmaya zamani olmuyormus kurbanin. Ayrica bu olay kurban yalnizken gerceklesiyormus, yani gorgu tanigi olmuyormus hicbir zaman. Bu anlattigi hikaye ilginc oldugu kadar inandirici gelmemisti cogumuza. Fakat Nedim evinden getirdigi ansiklopedi de yazilanlari bize gosterince tuylerimiz diken diken olmustu hepimizin. Bu olaylar gercek yasanmis olaylar olarak anlatiliyordu ansiklopedide kanitlari ile. O gece eve kosar adimlarla ciktim ve butun gece gozlerime uyku girmedi. Ertesi gun ise belki hepimiz icin hayatimizin en korkunc gunu olmustu. Gelen habere gore Nedim bir sokak arasinda olu bulunmustu ve isin ilginc yani Nedim'in gomuldugu mezarlikta 1 hafta sonra yangin cikmisti ve butun mezarlar yok olmustur.Inanmayan arkadaslar eski gazeteleri karistirabilirler. Tarih: 3 Eylul 1997, Mersin mezarligi orman tarafinda onlarca mezar yanmistir.
Tepedeki Ev
Yillardan 1994'du.Ben annem ve abim Tunceli'deki koyumuze gitmistik.O zamanlar 12 yasinda falandim.Oraya gittik ve amcamlarin evine yerlestik.Benim orada tanidigim hic kimse olmadigi icin ben amcaogluyla(Yusuf)la oynuyordum.O bana biraz macera yasamak istediginden falan bahsederdi hep ve bir gece onla uyumadik ve biraz macera yasabilmek icin neler yapabilecegimizi dusunduk ve en sonunda koyu cevreleyen daglardan birindeki bir eve gitmeyi onerdi Yusuf fakat bunun cok tehlikeli olabilecegini koyun ileri gelenlerinin sik sik onlari oraya cikmamalari konusunda uyardigini soyledi.Bizde bunu buyuk bir gizlilikle yapacaktik.Yusuf'un en yakin arkadasi Ismete anlattik dusundugumuzu ilk basta biraz tirsti fakat daha sonra oda bunu kabul etti.Ertesi gun cantalarimizi,yiyeceklerimizi hazirladik ve erkenden yola ciktik.O gun hava biraz pusluydu ve icimden bir ses bunun tehlikeli olabilecegini soyluyordu.Fakat bunu onlara soylemedim ve yolumuza devam ettik ve yolda giderken etrafta bol bol koyu,inek,keci,tavuk gibi hayvanlarin kemikleriyle karsilasiyorduk ben biraz daha korkmustum ve nerdeyse aglamak uzereydim.en sonunda oradaki eve vardik ve iceri girdik icerde anlamadigimiz diller yazilar falan vardi ve penceresi oldugu halde icerisi karanlikti iceride anlayamadigimiz cok degisik cisimler vardi etrafta taslarin icerisinde sular falan vardi.Ve doner bicagi gibi kocaman ama paslanacak kadar eski birkac bicak vardi birden Ismet degisiverdi sanki biz kormaya baslamisken o guluyordu.Kendi kendine oynasirken taslardaki suyu ustune doktu ve bir bicagi eline alip oynamaya basladi bir anda bicakla oynarken bicakla parmagini kesti ben cok korkmustum aglamaya basladim cunku bir anda Yusuf da degismis sanki cildirmis gibi oldu bu arada Ismetin parmagi cok feci bir sekilde kaniyordu.Daha sonra kostum kostum sanki bir sey beni kovaliyor gibiydi ve annemin durtmesiyle uyandim bana gece boyunca dondugumu,agladigimi tepindigimi soyledi.Kahvaltida Yusufla konusmaya basladim ruya mi anlattim ve belki inanmayacaksiniz ama bana tepedeki evi nerden bildigimi sordu.Daha sonra disari ciktik ve Ismeti gorduk parmagi sariliydi...
Yalniz Degiliz
Oncelikle 34 yasinda ve cok iyi bir sirkette, iyi bir gorevde oldugumu belirtmek isterim. Hayatimi, yasayabildigim derecede modern sartlarda yasayip, gece kluplerinden, partilerden cok zevk alan, sosyal yasantisi cok renkli bir hanim oldugumu da. , Sizlere sadece 1 olay degil, birbirini takip eden bir kac olayi anlatmaya calisacagim. Aslinda yillardir bunlari unutmaya calismis ve en yakinlarimla bile paylasmaya cesaret edememistim. Ama sizlerin hikayelerini okuduktan sonra, benim, yasadiklarimin ne kadar gercek ve de aslinda ne kadar urkutucu olduklarini bir kez daha kavradim.
Bizler, asla...Yalniz degiliz...
5 yaslarindayken geceleri korkuyla uyanir hale geldim. Sebebi belirsizdi..Hatirladigim tek sey gece yataga yatip, gozlerimi kapatmaya korktugum.. Bir an da kapinin arasindan yattigim odayi kara kara agir, bulutumsu seyler kapliyordu ve ben nefes alamiyordum. Bu olaylar her gece olmaya basladi. Kimseyi bunlara inandiramadim. Cocukca kapris sandilar. Ve her ne sandilar ise..Bilemiyorum. En sonunda odama gitmeye korkar hale geldim. Cunku beni oarada, bekleyen, gorunmeyen, agir bir sey vardi... Gecelerim aglamakla ve korkuyla gecmeye baslamisti ki...Ailem..(Annem Yugoslav Arnavut, babam Yunan asillidir ) batil inanclara sahip degildir..Oyle olduklari halde , eve yasli birini getirip, kursun dokturduler, okuttular, bir sure boynumda kucuk bir kuran tasidim. Sonra yavas yavas bitti bu olay.. Bu bir karabasan miydi? Bilmiyorum. Halen bilemiyorum
Ruh
Oncelikle merhaba demem gerekiyor sanirim. Size yazacagim olay teyzamin basindan gecmistir. Benim butun teyzelerimin basindan boyle seyler gecmistir hepsini yazmak isterdim ama sadece bir kac tanesini yazacagim. Bir gun Ankara'ya gittigimde teyzemlerde kalmistim ben teyzem ve 2 kuzenim. Teyzem boyle seyleri konusmamizi istemiyordu ama biz yinede konusuyorduk. Kuzenim teyzemin (onun annesi oluyor) basindan gecen bir olayi anlatiyordu. Vede sunu belirtmem gerek bu teyzem boyle seylerden hic korkmaz yine sorarsin hic urkmedin mi diye hayir der. Yani gecenin 3 unde yatirlariyla unlu bi koyde disari cikma cesareti bile gosteriyor. Acikca soylemek gerekirse ben asla cikamazdim. Herneyse benim olen bi kuzenim daha vardi. Ben hic gormedim onu cunku ya dogmamistim yada 1 yasinda bile degildim. Bir gun teyzem onun olumunden sonra gece yataginda onu dusunmeye baslamis obur tarafta nasil acaba? Diye kendi kendine soruyor ve agliyrmus her gece oluyormus bu her gece istemeden agliyormus. Bir gece yine onu dusunurken (normal olarak gozleri kapali) bir kararti fark etmis ve gozlerini acmis karsisinda olen kuzenim duruyormus. Bir sure teyzeme gulerek bakmis ve el sallayip gitmis. Sonra teyzem anlamiski obur tarafta mutlu. O gunden sonra hic dusunmemis onu. Vede sadece kuzenim annesine yani benim diger teyzeme anlatmis bunu vede o 2 kuzenimde gizli gizli dinlemisler. Vede bana anlattilar. Haa aklima gelmisken bu teyzemin basindan bir olay daha gecmis. Yine gece tuvalete gitmis sonra odasina geldiginde bi dedenin teyzemin sandiktaki geceligini giydigini gormus sonra teyzem 'kisa gelmis dur cikarda uzatayim'demis ve egilmis geceligin ucuna sonra dede kaybolmus elbisede yere dusmus. Aslinda bu anlatiklari bana biraz sacma geldi ama teyzem dogru oldugunu soyluyor (bizim israrimiz uzerine anlatmisti bunu). Zaten teyzemin yalan soyleyecegini sanmam. O gece 2 kuzenimle beraber hic uyuyamadik cunku hepside dogruydu bu anlatilanlarindan sonra uyurken hep tikirtilar duyduk vede sesler. Ama sabah kalktigimizda komik geldi cunku hepimiz korktugmuzda psikolojik olarak boyle seyler uydurabiliriz yada bazi esyalari ruha cine cadiya falan benzetebiliriz. Yazacagim o kadar cok sey varki artik onlari da baska yazilarimda sizlere aktaririm.
Seytan
Yil 1994 temmuz ayi cumartesi aksami.. Ben ve kardesim o aksam yemek yiyorduk ve aniden zil caldi, kapiyi annem acti.Kapida olan kisiler arkadaslarimdi ve bizi asagiya cagiriyorlardi saat 10.00'na geliyordu sofradan kalkar kalkmaz asagiya indik arkadaslarimizla her gece korkunc hikayeler anlatirdik, (Gece dedim cunku sabahlara kadar oturur hikayeler anlatir oyun oynardik) her kafadan bir hikaye cikardi ortaya ama birbirimizi korkutmak icin yaris yapardik.O aksam herkez hikayesini anlattiktan sonra oyun oynamaya karar verdik, o zamanlar 11 yasindaydim ve saklanbac oynamayi cok seviyordum. Ebe saymaya basladiginda herkes yerini almisti ve bende, tabiki ben o anki olacak olaylardan haberdar degildim, kim bilirdiki seytani karsimda gorecegimi neyse konuya gecelim ben yerimde ebenin saymayi bitirmesini bekliyordum ebenin saydigi binanin yan tarafindaydim ebebin saymasi bitmedigi icin sikintiya girmistim o, an arkami donmemle dona kalmam bir olmustu simdi seytanla karsikarsiyaydim o herkesin bildigi gordugu bir tipten degildi (tabiki gorenler icin..) 2 metre boyu,yumrugum kadar iri ve kipkirmizi gozleri catal biciminde uzun asasi 2 adet iri buynuzlari ve ustunde siyah birseyi vardi ama ayaklari yoktu evet yanlis okumadiniz ayaklari yoktu adeta ucuyordu o, anda vucudum cozulu vermisti hemen bahcenin ortasindaki kuyunun arkasina saklanmistim ebe agladigimi duyunca hemen arkadaslara haber verdi bu seytani yakin arkadasimda gormus ve oda cok korkmustu. (ismini vermeyecegim.) Ve bu olaylardan sonra her pisligin yaninda cinlerin olduguna saitlik ettim. Ertesi sabah seytani gordugum yere geldik orada bulunan ev bombostu evin icinde bir el vardi ve sanki el bizi seyrdiyordu once inanmadik sonrada banyoda gorduk ev zemin kattaydi banyonun penceresinden iceri yumurta kartonu attik ve karton geri geldi ve bu olay bi kac defa gerceklesti ne zaman oraya gitsek ust kattakilerin kizini yerde baygin buluyorduk ve bu olaydan sonra bisey farkettimki ne zaman korkunc hikayeler anlatsak ozaman kotu seyler oluyordu ama anlatmayida seviyorduk. Bu yuzden siz siz olun sakin korkunc seylerden bahsetmeyin eger cinlerden bahsedecekseniz kotu varliklar diye konusun, bunu sakin unutmayin...
Karabasan
Ramazan ayinin ortalarindaydik. Ertesi gun oruc tutmak icin sahura kalktim ve uykulu bir halde yemek yedikten sonra, henuz daha sogumayan sicak yatagima uzandim. Uykuya dalar gibi olmamla birlikte uzerimde bir agirlik hissettim. Gozumu actim ve hareket etme cabalarim sonucsuz kaldigini gordum. Yatagimin bulundugu yerden yemek masasinda yemek yiyen annemi gormeme ragmen bir turlu hareket edememem, beni cok sasirtmisti. Vucudumun hic bir noktasini hareket ettiremememin yani sira parmagimi bile kipirdatamamam beni iyice telaslandirdi. Cunku daha onceden boyle bir olayla hayatim boyunca karsilasmamistim. Muthis bir guc harcamama ragmen hareket edemiyordum ve avazim ciktigi kadar bagirmaya basladim. Aman Allah'im sesim de cikmiyordu. Yaklasik 3-4 metre uzakta olan anneme lutfen beni kurtar dercesine cirpinmalarima karsi bir turlu kendimi farkettiremiyordum. Artik dayanamayarak gozlerimi kapadim ve "Yeter artik ne zaman bitecek bu iskence? Yoksa olecek miyim?" gibi dusuncelere dalarken, birden birinin elini omzumda hisettigim anda uzerimdeki agirlik bir anda yok oldu. Bagirarak gozlerimi korkuyla actigimda omuzundaki elin anneme ait oldugunu gormenin rahatligiyla, yataktan sicrayisimin sesi tum ev halkini ayaga kaldirmisti. Peki neydi o ustumdeki cisim? Bir insan uykuda olabilir ama gozleri acik asla...
Ruya
Alti yasimda sokaga cikmaya baslamistim (abim yanimda olmadan annem disari cikmama izin vermiyordu). Yine boyle birgunde abim beni yalniz birakmis, arkadaslariyla konusmaya dalmisti. Bende topumla bir saga sola kosuyordum. Zevkten dort koseydim, ozgurdum kocaman sokakta, topu istedigim kadar havaya atabiliyordum, evimizin dar koridorundaki kisa ve yorucu kovalamalar artik, ucsuz sokakta terden sirilsiklam olmaya birakmisti yerini... Sonra yine topun pesinden kosuyordum, kosarken arkamda birseyin nefes alip verdigini hissettim. Bu sefer beni kovalayan birsey vardi, o kocaman sokakta. Arkama bakmaya kalmadan kulagimin dibinde havlama sesleri yankilanmaya basladi. Hic tereddut etmeden aglamaya ve kosmaya basladim. Dun gibi hatirlarim agzimdan "anne geliyor, tut annecim, anne geliyor....." sozcukleri dokuluyordu. Sonra abim farketti ve kurtardi ama olan olmustu birkere...Olayin konusuda burda basliyor. Kopeklerin kovalamacasiyla baslayan korku, yerini geceleri godugum ruyalara birakti. Artik ruyalarimda surekli kovalaniyordum, bazen seklini hicbirseye benzetemedigim konusan insani varliklar, bazen yalvartan kopekler ve en garibi de uzerime orttugum yorgandi. Bazi geceler ruyalarimda, uyumak uzereyken bogulmaya baslardim, beni bogan sey ise yorganimdi. Aniden heryanimi sararak ustume bastirmaya baslardi. O an " nefesim kesilirdi, sanki bir caninin kucagina dusmus gibi olurdum. Uyandigimda kendi surekli kucaklarda bulurdum. Annem, abim ve babam bu uclunun arasinda nobetlese dolanirdim. Uykudan uyanirken kendini birinin kucaginda bulmak korkunun baska bir yuzu olsa gerek. Nedeni, sabaha kadar neler oldugunu hatirlmaya calisip aklina geldikce ayni korkulari tekrar tekrar yasamak. Hayatimdaki garipliklerden biride, annem beni yikarken banyoda benimle beraber yikanan cocuklar gorurdum, bazen sessizce aglamaya baslardim bazende bitene kadar sabirla izlerdim. Bunun yuzunden bir keresinde evin ortasinda legenin icinde bile yikandigimi hatirlarim. Korkular bizleri yipratir, sizlere tavsiyem yokmus gibi davranmayin, cunku heran bir surprizle karsilasip kotu sonuclar dogurabilir. Halen ruyalarimla beraber yasiyorum, korkuyorum ve apansizca uyaniyorum ve dusunuyorum ki bende birilerinin korkulu ruyalari oluyorum. Bazen gozumu actigimda evimden uzaklasmis ve sevmedigim insanlarin cok yakininda buluyorum. Size yazmaya devam edecegim. Eger benimle korkularini paylasmak paylasmak isteyen arkadaslar olursa mail adresimi verebilirim...
Musalla Tasi
Koyumuz, Tipi Koy Ic Anadolunun en eski koylerindendir.Koyumuzun mezarligi evimizin tam karsisindaydi.Komsumuzun bize orada garip seyler gordum, demesi bizi ne kadar urkutsede inandirmiyordu.Ta ki Burak arkadasimin sunnet gecesine kadar.Birden arkadasimin hediyesini evde unuttugumu farkettim.Gece garip olaylarin oldugunu bildigim icin eve gitmeye korkuyordum.Eve yaklastigimda bazi cigliklar duymaya basladim.Musalla tasinin uzerinde garip isik buzmelerinin daire biciminde dondugunu gordum ve birden at sesleri gelmeye basladi.Ileriye dogru baktigimda atin uzerine binmis bir gelinin hizla musalla tasina dogru geldigini gordum.Gelin bir sure musalla tasinin etrafinda dolastiktan sonra mezarliga girerek agit yakmaya basladi.Ben bu arada korkudan ne yapacagimi sasirdim.Daha sonra bir dugun alayinin gelip gelini alarak oradan hizla uzaklastigini gordum.Bende dugun yerine kosup olanlari dedeme anlatmaya basladim.Dedem bana inanmadi.Ertesi sabah mezarliga bakmaya gittigimde bir gelin duvaginin bir mezara bagli olarak buldum.Bu duvagi dedeme gosterdigimde dedemin agladigini ve bu duvagin savasta gelinken sehit olan ablasina ait oldugunu ve mezarinsa sevdigine ait oldugunu soyledi.Bir kac yil sonra Aksehir golunun tasmasiyla koyumuz sel altinda kaldi, bir daha boyle bir olay gorulmedi.
Kan Kokusu
Uzun sure oldu kuruyali, bayat kokusu ortaya cikali. Cok sicak bir yaz gunu veya berbat bir kis gunuydu belki. Sabah kalktigimda ellerimin oldugundan daha cok titremesinden anlamistim bugun kan kokusu alacagimi. Sigarama uzandim her zamanki gibi. Bir nefes, bir nefes daha. Sigara bile sakinlestirememisti titreyen, intikam isteyen ellerimi. Daha gunes dogmamisti, belki o gun hic dogmayacakti... Dogsa bile bakmayacakti sadece kurbanlarini goren uykulu gozlerim. Aynaya baktigimda soguk bir ten, kipkirmizi gozler ve titreyen eller gormek hic sasirtmamisti bu sefer. Sanki uzun zamandir bekledigim gun buydu, evet evet o gun bugundu. Ne giydigimi hatirlamiyorum o gun. Muhtemelen soguktan koruyan bir bere veya gunes gozlugu. Renklerin onemi yoktu.. kirmizinin, kanin rengi disinda. Herzaman yaptigim gibi ayni otobuse binecektim. Fakat bu sefer onlar beni degil, ben onlari oldurecektim. Hayatimda hic olmadigim kadar sogukkanli. Her sabah gordugum o soluk, nefret dolu, igrenc yuzler. Hepsi oradaydi yine. Farkina bile varamayacaklardi otobusun camlarina fiskiracak kanlarin rengini, tadini. Ansizin cekiliverecekti o igrenc, ise yaramaz ruhlari bedenlerinden. Bir sure en nefret ettigimi secmek icin dusundum. Sanirim bulmustum. Su hergun, maasini son kurusuna kadar yatirdigi o igrenc, muhtemelen "mezbaha" markali parfumunu sikan, igrenc bacaklarini otobusteki her gozun icine sokan kaltakti galiba. Once kurbani tanimak gerekiyordu. onu can cekisirken mi izlemeliydim, yoksa tek bir ciglik ve kan mi olmaliydi. Bir durak, bir durak daha. Inmesine 2 durak kala, artik zamanin geldigine inanmistim. Hala kararsizdim neyle oldurecegime ama ellerim o kadar siddetli titriyordu ki bu karari cabuk vermem gerekiyordu. Bu bicagi alirken ne icin kullanacagimi bilmiyordum bile.. Fakat sonunda bir ise yarayacakti. Artik emin adimlar atma vaktiydi. Her zaman nasil oluyorsa oturdugu ayni koltuga dogru ilerlemeye basladim. Etrafimdakiler gozumdeki nefreti ve kararliligi gormus olmalilar ki onlara carpmama hicbirsey soyleyemediler. Nabzim daha da hizlanmis, elimin titremesi cok daha normal gelmeye baslamisti. Bir metre daha ve ordaydim.. 2 veya 3 saniye surmedi, buyuklugunu ancak o zaman anladigim bicagimi cikarip kaltagin gogsune saplamam. Ummamistim bu kadar kan fiskiracagini, ummamistim parfumunun o an bu kadar guzel kokacagini. Bir daha ve bir daha sapladim.. Agzindan kan gelmesi daha da alevlendirmisti icimdeki vahseti. Suratimdaki sicaklik, hep bekledigim huzurdu sanki. Yorulmustum. Bir an olsun etrafa baktim.. Donup kalmislardi. Herzaman o gur sesiyle yuksek sesle konusan o.... cocugu. O da susuyordu. Bu korku ona yeterdi belki, belki yarinki otobuste anlatacagi bircok sey gormustu. Peki ya ertesi gun? acaba onun kani da kirmizimiydi, en az bunun kadar igrenc miydi kokusu. Cok gecti artik ogrenmek icin. Kapiya yaklastigimda, soforun ben soylemeden actigi kapidan o otobusun en sessiz yolcusu olarak indim herzamanki gibi. Son kalan sigarami icmek icin en iyi zamandi
Kara Buyu
Bir gun ev arkadasimla can sikintisindan
kendimize bir buyu bulmayi ve bunu insanlar uzerinde denemeyi dusunduk oyle sacmasapan bazi kelimeleri bir araya getirdik ve bunlari ezberledik. Bu sadece ikimizin bilcegi bir buyu olmaliydi. Ama ne icin yapilmasi gerektigine karar veremedik ve yattik.
Ertesi gece yilbasi partisi icin aldigim cadi sapkasini basima taktim ve uzerime siyah biseyler giydim bir mum yakip isiklari sondurduk. Bu buyuyu diger ev arkadaslarimdan birine yapacaktim. Olayi onemsemesi icin onu inandirdik ve konsantre olmasini sagladiktan sonra buyuye basladim ve bir gece once uydurdugumuz sozcukleri soylemeye basladim. Buyu bittikten sonra isiklari yakip gulmeye basladik. Buyuyu uydurdugum arkadasimla Sule'ye (buyuyu yaptigim arkadasim) guluyorduk o ise hic tepkisiz oturuyordu. Iste tam o sirada birden gok gurlemeye ve simsk cakmaya basladi. Elektrikler kesildi. Yazin ortasinda havanin boyle birden patlamasi bizi hem sasitmis hem de korkutmustu. Bi muddet oylece jeneratorun devreye girmesini bekledik .On saniyede devreye girmesi gerekirken girmedi Biz de mum yaktik ve butun gece korkudan uyuyamadik.Yagmur sabaha kadar yagdi. Sule ise ateslendi ve ailesini cagirmamizi istedi. O gun ogrendik ki jenerator bozulmus. Aksama dogru Sulenin ailesi geldi ve onu kayseri deki evlerine ***urduler.Bir ay sonra da gelip esyalarini aldilar ve Sule bir daha ne geldi ne aradi.
Aradan 4 sene gecmesine ragmen bu buyu sozcuklerini ne kadar unutmaya calissam da bi turlu unutamadim. Bazen aklima gelince bisey olcak diye korkarim.
Cin ile Dalga Gecme
17 yasindaydim ve annemin memleketi olan Giresun'daydik. Dondu abla o siralarda 22 yasinda falandi (annemin amcasinin kizi). O'nu her gece cinler doverdi ve uzerinde tasidigi kuran'i cikartmasi icin baski yaparlardi. Birlikte yatiyorduk onlarda kaldigim zamanlarda ama sabahlari vucudunun her yerinde morluklar oluyordu bende ise hicbirsey olmuyordu ve hicbirsey hissetmiyordum... Bir gece Dondu, ablasi, ablasinin akrabasi Emine ve onun nisanlisi epey gec saate kadar oturduk. Dondu'nun annesi ise saat 11 gibi yatti uyudu baska odada. Biz hala sohbet ediyorduk. Saat gece 02.00 olmustu.. Ben cin cagirmayi onerdim. Bu onlarada cazip gelmis olacak ki kabul ettiler. KIKI adinda kibrit cinini hepiniz duymussunuzdur. Bir kutudan 4 tane kibrit copu aldik ve cin cagirdik dualarla. Bu islerden cok iyi anliyordu Dondu. Sorular soruyorduk kibritlerde saga sola hareketle bize cevap veriyordu. Ben yasiminda kucuk olmasindan dolayi bayagi zirvalamaya baslamistim. Cin ile dalga geciyordum. Yanimdakiler ise iyice korkmuslardi benim cine ileri geri konusmamdan! Beni surekli sus diye uyariyorlardi. Neyse bir muddet sonra isik kendiliginden kapandi kalktim dugmesine bastim actim, arkami dondum ki tekrar cat!! diye dugmeden kapandi isik.. Bulundugumuz oda koy evi oldugundan mutfak ve oturma odasi bir kullanilan bir oda.. Mutfak dolabi zangir zangir titremeye ve tabaklar birer birer yere dokulmeye basladi.. Hepimiz korkudan sapsari olmustuk TV acik degildi birden TV acildi. O zamanlar sadece TRT 1 gosteriyordu koy yerinde. Bilmedigimiz yabanci kanallar fisek gibi acilip kapaniyordu.. Biz binbir dua okuyarak cini gondermeye calisiyorduk. Artik yorulduk ve kibrit coplerini masanin uzerine biraktik. Aman Allah'im cin gitmemisti, ve masanin uzerindeki kibrit copleri kendiliginden hareket ediyordu. Dondu'nun akrabasi olan kadin bayildi bayilacak. Saat 04.00 olmustu artik ve Dondu'nun akrabasi olan Eminenin nisanlisi eve gidecekti. Koy yerlerini bilirsiniz acayip sessiz ve urkutucu olurlar. Evine gidecegi yol da ormanin icinden gecen ve derenin oldugu bir yer. Neyse bu cikti gitti ve biz cini gondermek icin ugrasmaya devam ettik.. Tabi ki basaramadik oyle kizdirmisim ki onu her yeri darmadagin etti diyebilirim... Ve isin ilginc yani yan odada yatan yengemin cit bile duymamis olmasiydi.. Sabah ezani okunurken hepimiz korkudan ve uykusuzluktan uyuyakalmisiz.. Yengemin sesiyle uyandik, ORTALIGIN HALI NE BOYLE diye soruyordu. Ona anlattik o da urperdi ve kizdi bize.. Emine'nin nisanlisi da ertesi gunu geldi ve gece eve gittigi yolda onu taslamisti cinler, bu taslar pek bir yerine isabet etmemissede omuzuna ve alnina carpmis ve oldukca morarmisti.. Ayni gece ben ananemin evine gittim yatmaya ve o gece Dondu ablami da cok sikistirmislar ve acaip dovmus cinler. Kiz gunlerce vucudu ve yuzu morluklar icerisinde gezmek zorunda kaldi... Komsumuz olan bir hocaya olanlari anlattik! Hoca bile dehsete kapildi ve cinin beni yasim kucuk oldugu icin affettigini yoksa yetiskin bir insanin cinle o sekilde dalga gecse carpilacagini, agzinin burnunun ters donecegini soyledi...
Ermis
Daha henuz 9 yasimdaydim fal, ruh, cin, seytan vb. gibi seylere inanmazdim yeni insaa edilmis bir eve tasinmistik ama nedense bir turlu gece banyodan ve sokak kapisindan garip sesler geliyordu. Tasindiktan bir hafta sonra seslerin nereden kaynaklandigini anlamak icin ben banyo, abim ise sokak kapisinin onunde bekliyordu. Fakat hic bir sey gozukmuyordu ama ses vardi. Evimize hoca cagirdik dua okudu ve bize banyoya 1 kova su takunya ve havlu birakmamizi soyledi,neden diye sordugumuzda ise hic bir sey soylemedi. Hocanin dediklerini aynen uyguladik o gece ruyama garip seyler girmisti beyazlar icinde elinde bir asa yasli biri el hareketiyle kizginligini anlatiyordu. Sabah kalktigimizda su bitmis takunyalar ve havlu islakti en ilginc olani ise kapinin kilidi acikti. Hocayi tekrar cagirdigimizda bize evin yapildigi konumda cok ama cok eskiden bir mezar oldugunu soyledi ve ruyama giren kisinin bir ermis oldugunu soyledi banyoda ise abdest almisertesi hafta evden tasindik ve su an orada hickimse oturmuyor. Ve tam 17 yasindayim.
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- korkunc hikayeler