Merhaba,

1 sene once duşuk yaptım bebek 3 haftalıktı cok yeni oğrenmiştim ve 144 beta hcg cıktıktan sonra duşmeye başlamıştı. Daha sonra tam 1 sene korunmamış olmamıza rağmen maalesef cocuğumuz olmadı. Doktor kontrollerinden tutun da rahim filmi cekimine kadar her şey tertemiz ve sorunsuz cıktı ki eşimin spermogram testi de sorunsuzdu ama anlamsız bir şekilde hamile kalamıyordum.

Bu ay en son 26 haziranda adet gormuştum. Yumurtlama gunlerimi aktif testlerle takip ettiğimden 6 ve 7 temmuzda pozitif cıktı yumurtlama testlerim ve o gunlerde birliktelik yaşadık. Vajinal kuruluğum vardı ve bu sebeple prefert kullandım tam yumurtlama donemimde 2 gun de birer tane yani toplamda 2 tane. Bu sefer umudum tam kesin tutacak diye duşunuyordum ki 18 - 19 temmuz da 2 gun boyunca kahverengi lekelenmem olduğunda adet olacağımı duşundum ancak 20 temmuzda lekelenmem durdu. 21 temmuz da gercekten adet olduğumu duşundum cunku pıhtılı koyu bir kanama yaşadım ama sadece 1 gun ardından 26 temmuza kadar koyu kahverengi aynı zamanda pıhtılı akıntım devam etti ve bu adet olamaz sanırım duşuk yapıyorum yeniden diye duşundum ve akşam kan testi vermeye gittiğimde değerimin 2180 olduğunu oğrendim. Buyuk bir şaşkınlıkla 27 temmuz sabahı randevu oluşturabildiğim ilk kadın doğum uzmanına gittim. Kendi doktorumda maalesef randevu zamanını yakalayamamıştım. Alttan ultrason ile kese gorunmedi ve doktor dış gebelik olabileceğini her şeye kendimizi hazırlamamız gerektiğini soyledi. Eşim de bende yıkılmıştık 1 sene onceki duşukten sonra bir de ustune dış gebelik haberi cok ağır gelmişti. Tam 40 saat sonra tekrardan kan testi verdiğimde değerim 3389'a yukselmişti. Kendi doktorumu arayarak durumu anlattığımda beni hastalarının arasına aldı ve cuma gunu hastanenin yolunu tuttum ama buyuk umutsuzluk ve hayal kırıklığıyla. Hicbir umudum yoktu, yuksek ihtimalle operasyona gireceğim ve alacaklar umarım tuplerime zarar gelmemiştir duşuncelerindeydim. Yine alttan ultrason yapıldı ve oradaydı. Bak kese burada işte diyerek gosterdiğinde şok olmuştum. Ama değerim iki katı artmamış dediğimde de şu cevabı verdi artık kan değerlerinin iki katı artması hurafelerine inanma yuzde otuzluk bir artış bile olsa sağlıklı bir gebeliğe donebilir dedi. Her ihtimale karşılık progestan verdi ve gunde 3 kere vajinal yolla alacağımı soyledi. 15 Ağustosa kalp atışını duymaya gideceğiz eşimle şuan tam 5 haftalık minik bir pirinc tanesi kadar.

Demem o ki bazen her şey olması gerektiği gibi ilerlemez. Bu hayatta gercekten mucizeler var. Ustelik benim hamilelik belirtilerim de klasik belirtiler gibi değildi. Oncelikle mide bulantısı henuz hic yaşamadım, goğuslerimde inanılmaz bir ağrı oldu hala da cok hassaslar, dudaklarımın kenarlarında aşırı kuruma ve ucuk oldu, kanamam olduğu surecte ishal yaşadım, tam 7 gun koyu kahverengi pıhtılı bir akıntım ve 1 gunde pıhtılı koyu kırmızı kanamam oldu, cildimde ve saclarımda parlamalar ve canlanma oluştu. Yaşadıklarımın sizin icin bir umut olması temennilerimle ...