Samsunspor ile 1+1 yıllık sozleşme imzalayan Teknik Direktor Huseyin Eroğlu, yeni bir surece girdiğini ve Samsunspor ile cıktığı bu surecin sonunun 'şampiyonluk' olduğunu soyledi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Bayram Bektaş'tan boşalan teknik direktorluk gorevine Huseyin Eroğlu'nu getirdi. Nuri Asan Tesisleri'nde gercekleşen imza toreninde Eroğlu, kendisini 1+1 yıllığına kırmızı-beyazlılara bağlayan sozleşmeye imza attı. Samsunspor gibi bir kulupte calışacağı icin cok heyecanlı olduğunun altını cizen Eroğlu, sezon sonu şampiyon olacaklarını ifade etti.

"Bu surecin sonu 'şampiyonluk' olacak"
Sezon sonu şampiyon olacaklarını inandığını vurgulayan Samsunspor Teknik Direktoru Huseyin Eroğlu, "Tam bir futbol şehrine geldi. Beni heyecanlandırdı. Cunku buraya hep mac oynamaya geldiğimde buranın futbol şehri oluşu, insanlarının Samsun adı altında cok değerli oluşu beni cok etkilemişti. Samsunspor'un Mazisine baktığınızda A Milli Takım'a cok değerli oyuncular yetiştiren, bir Turk ekolu olan takımda calışmaktan cok mutluyum. Bugunden itibaren yeni bir surec başlıyor. Bu surecin sonu 'şampiyonluk' olacak. Ekibim ve futbolcularımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bize desteğini esirgemeyecek olan birimlerimizin de katkısı cok onemli. Kamuoyu, buyuk Samsunspor taraftarı, Samsun halkı, gazetecilerin vereceği destek bizler icin cok onemli. Size soz veriyorum; 11 yıllık bir Super Lig hasreti var. Bunu 11 yıl sonra bu yıl birlikte başaracağımıza soz veriyorum. Bu surecte hep birlikte kupayı kaldıracağız ve kupanın gercek sahibi olacak Samsun halkına bunu armağan edeceğiz. Asıl şampiyonluk onların hakkı. Biz sadece onların istediğini yerine getiren calışanlarız. İnşallah sezon sonunda bunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

"Mevcut kadro hedefe ulaşacak kadro gibi duruyor"
Transfer sezonunun bittiğini ama guncel Samsunspor kadrosunun da cok guclu olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Kurulan kadro iyi bir kadro. Futbolcular tek tek bakıldığın ligin en onemli kadrolarından biri. Onemli olan bu futbolcuların birlikte oynamasını sağlamak. Mental, fiziksel ve taktiksel olarak futbolcularımızı iyi hazırlamakla hukumluyuz. Bandırmaspor macıyla birlikte sezonun ilk yarısını mevcut oyuncularla tamamlayacağız. Gidişatta ne olur ne biter bakacağız. Bir ozelliğim var. Elimdeki 22., 23. oyuncuyu bile oynatıp, geliştirmek gibi bir ozelliğim var. Son maclarda belki hic sure almamış oyunculara şans verebiliyorsunuz. Ancak bu oyuncuları kusturmezseniz, işin icine dahil edersiniz onlardan da verim alırsınız. Futbol oyle az sayıda oyuncu ile oynuyormuş gibi zannediliyor ama diğer oyuncuların da katkısı yuksek oluyor. Şu anda Samsunspor kadrosuna guveniyorum. Cok iyi yerli ve yabancı oyuncular var. Hedefe ulaşacak kadro gibi gorunuyor" diye konuştu.

"Yabancı veya yerli futbolcu ayrımım yok, her şeyini ortaya koyan oynar"
Kariyerinde ilk kez teknik direktor olarak yabancı futbolcularla calışma heyecanını da yaşayacak olan Huseyin Eroğlu, "Altınordu'da calışmaya başlamadan 1 yıl once Bucaspor'da yardımcı antrenor olarak gorev alıyordum. Orada da yabancı oyuncular vardı. Bunu kenara bırakıyorum. Almanya'da doğdum ve 15 yaşıma kadar orada yetiştim. Sistemin bir parcası gibi yetiştim. Almancam ve iyi bir derecede İngilizcem var. Benim icin yabancı veya yerli futbolcu yok. Yeter ki futbolcu saha icerisinde yureğini ortaya koysun, dediklerimizi yapsın. Her şeyini ortaya koyan futbolcunun hepsiyle iyi anlaşırım ve onları da iyi geliştiririm. Turkiye de ilk defa benimle alakalı cıktı bu yabancı oyuncu oynatmadı algısı. İletişim cok onemlidir hepsi insan sonucta. Ben şoyle duşunuyorum, karşında bir oyuncu var ve sen onu geliştirmek zorundasın. Yabancılarda gercekten eğer inanırlarsa, teknik direktorun ve ekibinin bilgisine, becerisine, duygusuna, coşkusuna, bende onlarda kendilerini teslim edeceklerini duşunuyorum. Gercekten cok iyi yabancı futbolcularımız var. Onların performansını arttırmak bize duşuyor. Hep birlikte goreceğiz ama benim icin bu hicbir zaman problem olmayacak" şeklinde konuştu.
Toplantıda hazır bulunan Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen ve Samsunspor Genel Muduru Soner Soykan da yeni teknik direktor Huseyin Eroğlu'na başarılar diledi.