Selam kızlar,
Her turlu kadınsal sıkıntım icin mutlaka burada yazılanları okuyup bilgi alıyorum ve dedim ki ben de girip yazayım..
Birkac aydır bebek yapmaya calışıyoruz. 6 Haziran tarihinde regl oldum ve "tuh bu ay da olmadı" dedim. Reglim her zaman 7-8 gun surer. Fakat bu sefer 11. gun hala kan gelmeye devam ediyordu. Ben de doktora gidip neden kesilmiyor olabilir dedim. Ultrasonla baktı ve rahim duvarı kalınlığın iyi, belki bir kist oluşmuştur ve o patlamıştır o yuzden uzun surmuş olabilir, baktığımda yolunda gitmeyen bir şey gormuyorum dedi. Sonra bi gebelik testi yapalım, sonucuna gore adet kesici ilac vereyim dedi. Beta-HCG icin kan verdim ve sonucum karşısında şok oldum. 878.58 cıkmıştı. Doktora bu nasıl olabilir ben regl oldum dediğimde her hamilelik sağlıklı olmayabilir, 2 gun sonra tekrar beta ver dedi. 2 gun sonra sonuc 1120.05 cıktı. 2 katı değildi.. 2 gun sonra tekrar kan verdiğimde değerim 528.45 e duştu. Doktor alttan muayene etti keseyi goremedi. Radyolojide daha dikkatli bakıldı ama kese gorulemedi. Sol kasığım cok ağrıyordu. Doktorum belki de duşuruyorsun, yarınki değerine de bakalım ona gore aksiyon alalım dedi. Ertesi gun, 21 Haziran gunu beta 674 cıkınca tamamdır seni kurtaja alacağız dedi. Methotrexate diye bir serum var bunu kullanacağız ve yumurtalıklarının etrafını temizleyecek dedi. Boylece kurtaj oldum. Kurtaj sonrası 10 gun antibiyotik, 15 gun biokadin fitil ve ağrım oldukca ağrı kesici kullandım. 4 gun sonra kanamam oldu 4-5 gun yoğunluğu regle yakındı. O gun bugundur damla damla geliyor. Hoş birkac gundur sadece kahverengi putur putur bir şeyler geliyor. Sol kasığımdaki ağrı hala tamamen gecmiş değil.
Bu arada 28 Haziranda ilk kontrole gittim. Beta 380e duşmuşu. Doktor duşuyor, gayet iyi. Beta sıfırlandığında regl olacağımı soyledi. Patoloji sonucuma gore de doktorum sol tupun ucunda dış gebelik oluştuğunu ve onu duşurduğumu soyledi. Kontrolde rahmin toparladığını, iyi gorunduğunu soyledi. Sonrasında gecen carşambadan hafta sonuna kadar sol kasığım fena ağrıdı.. Doktora sorduğumda ağrın oldukca ağrı kesici alabilirsin, normal dedi. 4 Temmuzda Beta baktırdım 188e duştu. Doktorum bayram sonrası kontrole gel dedi gideceğim bakalım.
Her şey o kadar hızlı gelişti ki ben idrak edebilmekte cok zorlandım. Tek bildiğim cok ağrı sızı cektim.. Cok yoruldum. Ailem, eşim ve arkadaşlarım bu surecte yanımda olmasaydı napardım bilmiyorum..
Size şey sormak istiyorum. Benim hala akıntım bile olmuyor. Bu yuzden ilişkiye girmekten falan da korkuyorum. Hatta fitili kullanırken ileri itmekte bile zorlanıyordum cunku cok kasılmış gibiydi. Başına gelen mutlaka vardır(maalesef ki), ne zaman duzelir bilgisi olan var mı?
Regl, Dış Gebelik, Kurtaj ve Sonrası Yaşadıklarım..
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Regl, Dış Gebelik, Kurtaj ve Sonrası Yaşadıklarım..