Arkadaşlar sizden benim icin cok onemli bir konuda tavsiye istiyorum. Şu an Windows PC kullanıyorum ama taşınabilir bir sisteme gecmem gerekli, onumde iki secenek var; Windows laptop veya iPad (MacBook'lar cok pahalı, Android tablet ise yetersiz). Sorum ise, Windows PC kullanırken IPad'e gecersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

Bilgisayarda neler yapıyorum →
(En onemlisi) tarayıcıda cok fazla sayıda sekme acıp onları yonetmek. Tarayıcıda fazlasıyla araştırma yapıp okuyorum ve aynı anda 30-40 tanesini yonetmem gerekli. Bazen 30 saniye icinde 10 adet sekme acabiliyorum. Bu sekmeleri onetab (better-One Tab) eklentisi ile depoluyorum. Ozellikle sağ tık→ sağdaki sekmeleri depola ozelliği cok kullanışlı, sekmeleri tarayıcıda hareket ettirebilmem de cok yardımcı oluyor. Sonra bunları export edip notiondaki sayfalarıma kopyala-yapıştır yapıyorum. (Onemli) WhatsApp Web her zaman acık ve sabitlenmiş sekmede duruyor. Bilgisayardayken WhatsApp'ı kullanmak icin telefona bakmak istemiyorum, masaustu tarayıcılar bu işi gayet iyi yapıyor. iPad kullanırsam sekme surekli acık olup mesaj geldiğinde bildirim alabilecek miyim? (Safari sekmeleri cok sık uyutuyorsa bu benim icin sıkıntı olabilir mi?) Tarayıcı eklentileri... Gece modu (Dark Reader), etkili bir reklam engelleyici (uBlock Origin, YouTube'da cok etkili), video hızı kontrolu (video Speed controller) (klavyede tek tuşla video hızını kontrol edebilmek buyuk kolaylık) Birden fazla notion sayfasını yonetmek, birbirleri arasında veri aktarımı sağlamak. Bu da iyi bir organizasyon-multitasking gerektiriyor. (bunu notionun iPad uygulamasında yapamıyorum zannedersem?) Ayrıca notionu tarayıcıda etkili ve hızlı bir şekilde kullanabilmem lazım cunku toplu halde notiondan sekme acmam gerekiyor (notion uygulaması IPad'de guzeldir ama depolamış olduğum sekmeleri seri bir şekilde acamayacaksam bu benim icin kırmızı bayrak oluyor) Reddit'in masaustu versiyonunu tarayıcıda kullanabilmek, aynı şekilde bunda da toplu halde Reddit sekmeleri acmam gerekiyor. YouTube'u tarayıcıda kullanabilmek (video Speed controller) Genel olarak yaptığım işler bunlar. Yaptığım bircok şeyi iPad uygulamaları yerine tarayıcıda belirttim ama eğer aynı şeyleri etkili bir şekilde uygulamalarda da yapabileceksem, neden olmasın? Ayrıca bu işlemleri IPad'de daha farklı ama etkili bir şekilde yapabilmenin yolu varsa onları da memnuniyetle denemek isterim.

Bunların haricinde butun tavsiyelere acığım.