Malatya-Kayseri kara yolunda dun sabah saatlerinde bir tır ile carpışan hafif ticari aracta bulunan aileden, 2 ’si cocuk olmak uzere 6 kişi vefat etti. DHA ’nın haberine gore aile, Fatma Yavuz'un babası vefat etmesi uzerine yola cıktı. Fatma Yavuz ’un eşi Tarık, kayınpederi Murat, kayınvalidesi Leyla ile cocukları Batın Kaan ve Beril Su Yavuz ile birlikte Kuşadası'na cenazeye gitti. Cenazenin defnedilmesinin ardından memleketleri Malatya'ya donen Murat Yavuz (59) yonetimindeki hafif ticari arac, sabah erken saatlerde şerit değiştirip karşı yonden gelen Huseyin D.'nin kullandığı tır ile kafa kafaya carpıştı. Kaza neticesinde Murat Yavuz kontrolundeki arac hurdaya dondu. DHA ’nın haberine gore; surucu Murat Yavuz ile yanında bulunan eşi Leyla (58), oğlu Tarık (36), gelini Fatma (34), torunları Batın Kaan (14) ve Beril Su Yavuz (7) yaşamlarını yitirdi., Yavuz ailesinin 6 ferdi icin oğle vakti Konak Mahallesi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti milletvekilleri Oznur Calık ve Ahmet Cakır, MHP milletvekili Mehmet Fendoğlu, Buyukşehir Belediye Başkanvekili Umut Yalcın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Cınar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Emniyet Muduru Ercan Dağdeviren, Yavuz ailesinin akrabaları ile cok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından hayatını kaybedenler, mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kaza yerinde yapılan incelemede yaşamını yitiren Murat Yavuz'un kullandığı hafif ticari aracın Doğanlar mevkisine geldiğinde karşı şeride gecmesi neticesinde Malatya istikametinden Kayseri istikametine seyreden surucu Huseyin D. idaresindeki tır ile kafa kafaya carpıştığı belirtildi. Guvenlik guclerinin raporunda, Yavuz ailesinin 24 Eylul saat 18.30'da Kuşadası'ndan hareket ettikleri ve 1250 kilometre yol gittikten sonra Malatya'ya 40 kilometre kala 25 Eylul gunu saat 08.00 sıralarında kaza yaptıkları, kazanın şerit değiştiren hafif ticari aracın surucusunun fren izine rastlanmayan ve boş olan yolda uyumuş olma ihtimalinden kaynaklı olabileceği ve teknik incelemenin surduğu vurgulandı. Kazanın ardından gozaltına alınan tır surucusu Huseyin D., sorgulamasının ardından savcılık talimatıyla uzere serbest bırakıldı. Huseyin D.'nin ifadesinde; kendisinin Kayseri yonune doğru sağ şeritte ilerlerken, karşı yonden hafif ticari aracın geldiğini gorduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Arac bir anda şerit değiştirdi, ben korna calarak yol kenarına doğru kacmaya calıştım. Benim kacmama rağmen, arac gelip tırın on bolumune carptı. Yolda herhangi bir arac olmadığı icin hafif ticari aracın sollama yapması gibi bir durum da soz konusu değildi. Aracın surucusunun uyuduğunu duşunuyorum. Kaza sonrası aractaki 6 kişinin olduğunu oğrenince cok uzuldum.”